BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
'Nieuwe Turkse politiewet legt demonstranten én oppositie aan banden'

28 maart 2015 Een omstreden nieuwe wet biedt de Turkse politie veel meer bevoegdheden om hard op te treden tegen demonstranten. Niet alleen mag vanaf nu worden geschoten als demonstranten brandbommen, vuurwerk of stenen willen gooien, ook kan het dragen van symbolen van illegale organisaties een celstraf van drie jaar opleveren, meldt Turkije-correspondent Marc Guillet.

Audio
NS gaat gedupeerden stroomstoring compenseren

27 maart 2015 De NS gaat reizigers compenseren voor de schade door vertragingen als gevolg van de stroomstoring van vandaag. Dat zegt Stan Hoen tegen BNR. Ondanks het feit dat sprake was van overmacht zal het vervoerbedrijf coulance in acht nemen.

Audio
Dijsselbloem stelt verkoop ABN AMRO uit

27 maart 2015 Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën stelt de geplande verkoop van ABN AMRO uit. De minister heeft dat vrijdag laten weten aan de Tweede Kamer.

Weekend Wetenschap | Sterke staaltjes van zwakke wachtwoorden

27 maart 2015 Veel websites hebben naast het veld waar je een nieuw wachtwoord invult, een inschatting van de veiligheid van het wachtwoord. Die inschatting kun je het beste maar negeren. Sommige sites blijken Password1+ een goed wachtwoord te vinden.

Audio
How to spend it van 27 maart | Defender met pensioen

27 maart 2015 Het weekend staat weer voor de deur, hierbij de selectie van Barbara de Back van Vandennorth & company. Het verdiende geld kan weer worden uitgegeven, aan een iconische auto ditmaal.

Audio
Focus RS krijgt maximaal 350pk

27 maart 2015 De nieuwe Focus RS van Ford krijgt maximaal 350pk. Dat zei de baas van het ontwikkelingscentrum van Ford in de Nationale Autoshow op BNR.

Audio
Stroomstoring een van grootste in ons land

27 maart 2015 De stroomstoring die vrijdag delen van Noord-Holland en Flevoland trof, is een van de grootste die ons land heeft meegemaakt. Volgens Netbeheer Nederland is de precieze omvang nog niet bekend. "Maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de storing van vrijdag in de top drie staat", aldus een woordvoerder.

Uitkijken: op N-wegen wordt steeds meer geflitst

27 maart 2015 Het aantal flitsers op N-wegen is het afgelopen jaar verder toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van Flitsmeister.

Audio
Zieke Lubitz verscheurde doktersverklaring

UPDATE 27 maart 2015 Copiloot Andreas Lubitz was ten tijde van de crash ziek maar verzweeg dat voor zijn werkgever. Dat blijkt volgens het Duitse Openbaar Ministerie uit een verscheurde doktersverklaring die onderzoekers bij de piloot thuis hebben gevonden.

Audio
Column Kees de Kort | Eerste wolkjes aan de horizon

27 maart 2015 Macro-econoom Kees de Kort is vanwege de stroomstoring niet met de metro maar op de fiets naar de redactie gekomen en is onderweg flink natgeregend. Toch blijft hij lachen. Maar dat geldt niet voor de Amerikanen die de lucht boven hun economie zien betrekken.
BNR

Zakendoen met

Luister


BNR

Topic

Poll B.L.T.

De Nederlandse stroomvoorziening is te kwetsbaar

Eens

Oneens

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.