BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
Coalitie in Griekenland rond

26 januari 2015 De rechts populistische partij Onafhankelijke Grieken is het met de radicaal linkse partij Syriza eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat heeft partijleider Panos Kammenos van de Onafhankelijke Grieken maandag na een gesprek met Syrizaleider Alexis Tsipras gezegd.

Audio
PvdA: Sprinkhanengedrag hedgefondsen aanpakken

26 januari 2015 De Partij van de Arbeid wil actie ondernemen tegen financiële excessen van durfinvesteerders. Hedgefondsen die Nederlandse bedrijven opkopen en volstoppen met schulden: dat moet niet meer kunnen.

Audio
JSF in 2016 voor het eerst naar Nederland

26 januari 2015 De eerste JSF komt volgend jaar naar Nederland. Dat heeft minister Hennis van Defensie gezegd op een bijeenkomst met omwonenden van de luchtmachtbasis Volkel. Veel mensen maken zich zorgen dat het nieuwe toestel veel maar lawaai maakt dan de F16.

Audio
Column Kees de Kort | Stef Blok is de Rubicon overgestoken

26 januari 2015 "Het ondenkbare is denkbaar geworden", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Er kan sprake zijn van loonsverlagingen voor ambtenaren: demotie. Stef Blok heeft voorstellen gedaan dat dat moet gaan kunnen in de toekomst."

Audio
Dijsselbloem en banken snel in gesprek om lucht te klaren

26 januari 2015 Minister Dijsselbloem van Financiën gaat in op een uitnodiging van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) om te komen praten. De banken hameren op het overleg vanwege een recent opiniestuk dat Dijsselbloem schreef in NRC Handelsblad. Daarin zei hij dat de financiële sector met 'gezochte en feitelijk onjuiste argumenten' probeert onder crisismaatregelen uit te komen.

Nieuwe ontwikkelingen zaak dood Borst

UPDATE 26 januari 2015 Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de dood van Els Borst. De politie en het het Openbaar Ministerie geven maandag om 16.30 uur een persconferentie.

BNR Topic | Schooldagen moeten korter worden

26 januari 2015 Onderzoek van het CBS wijst uit dat in veel goede onderwijslanden minder les wordt gegeven dan in Nederland. Moet bij ons ook het aantal lesuren omlaag? We horen graag je mening.

Audio
'Griekse ruk naar links was onvermijdelijk'

26 januari 2015 Het eurokritische Syriza heeft de verkiezingen in Griekenland gewonnen. Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de euro? Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie: "De kiezer heeft duidelijk gesproken, dus Syriza heeft een heel stevig mandaat. Je moet hopen dat ze een partner vinden om net die twee zetels bij elkaar te sprokkelen."

Audio
Goeie deal: een Jan Steen voor 5 euro

26 januari 2015 Jammer voor degene die dit schilderijtje vorig jaar op Koningsdag voor een paar euro de deur uit heeft gedaan: het is waarschijnlijk een Jan Steen. Taxatiewaarde: 20.000 euro.

Audio
Aardbevingbestendig bouwen: wie gaat dat betalen?

26 januari 2015 De Groningse gedeputeerde William Moorlag bevestigt dat grote investeringen in Groningen fors duurder uitvallen vanwege het aardbevingbestendig bouwen. Het is onduidelijk wie voor de hogere kosten opdraait.
BNR

De Ochtendspits

Luister
BNR

BNR Nieuwsbulletin

Luister
06:30 uur


BNR

Topic

Poll B.L.T.

Schooldagen moeten korter worden

Eens

Oneens

BNR

Vacatures

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.