BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
Column Kees de Kort | Grote korrel zout

17 april 2015 De grootste automarkt ter wereld heeft een flinke tik op de neus gekregen, weet BNR's macro-econoom Kees de Kort. En dat heeft weer gevolgen voor de landen waarmee de Chinezen handelen.

Audio
'Ambassade boekt vooruitgang in zaak-Rena Netjes'

17 april 2015 De Nederlandse ambassadeur in Egypte, Gerard Steeghs, is in gesprek met de Egyptische procureur-generaal om de zaak rond de Nederlandse journaliste Rena Netjes tot een goed einde te brengen. Dat zegt Steeghs op BNR. "Onze stelling is dat Rena Netjes niets verkeerds gedaan heeft."

Audio
De muziekkeuze van Kees de Kort

17 april 2015 Normaal hoor je hem bij BNR alleen als macro-econoom over bankmannetjes praten, maar bij hoge uitzondering deelt Kees de Kort zijn favoriete muziek met ons. En daar zitten nummertjes tussen die je misschien niet meteen verwacht bij onze beurscommentator.

Audio
Goodwill hunting in de dagelijkse huisartsenpraktijk

17 april 2015 Vertrekkende huisartsen brengen nog altijd goodwill in rekening als zij hun praktijk overdragen aan een jongere arts. Dat blijkt uit een rondvraag van BNR onder honderd artsen. Er moeten bedragen worden betaald die kunnen oplopen tot tonnen voor de kwaliteit van de praktijk. Het is tijd voor een wettelijk verbod, vinden zij. 

Audio
'Museumjaarkaart mag best wat meer kosten'

17 april 2015 De Museumjaarkaart dreigt aan zijn eigen succes ten onder te gaan als de prijs niet omhoog gaat. Dat zegt Pauline Krikke, de nieuwe directeur van het Scheepvaartmuseum. "Ik denk dat je al een heel eind komt als je er 5 euro op doet."

Audio
Zit Noord-Korea toch niet achter de Sony-hack?

17 april 2015 Wikileaks heeft honderdduizenden documenten van Sony online gezet. De bedrijfsinformatie werd vorig jaar bij een hack buitgemaakt. Door wie de hack destijds werd uitgevoerd is nu nog minder duidelijk.

Audio
De tijd dringt: bodem Griekse schatkist nu echt bereikt

17 april 2015 De Grieken zouden om uitstel van betaling hebben gevraagd aan het IMF. Als gevolg daarvan schoten gisteren de rentes op Griekse staatsobligaties omhoog. De Grieken hebben vanaf vandaag nog precies een week om eruit te komen met Brussel. Eind deze maand is de bodem van de schatkist in Athene echt bereikt.

Audio
'Hou rekening met lager pensioen door lage rente'

17 april 2015 De huidige lage rente kan op termijn leiden tot een korting op de uitkeringen van pensioenfondsen, zegt Fieke van de Lecq, Kroonlid bij de SER en hoogleraar pensioenmarkten. En indexatie zit er slechts in uitzonderlijke gevallen in. "Wat goed is voor de aandelenmarkten is niet altijd goed voor pensioenfondsen en pensioenverzekeraars."

Audio
'Jeugdzorg nog een grote proeftuin'

17 april 2015 Voor jongeren die dit jaar voor het eerst met Jeugdzorg in aanraking komen dreigen wachtlijsten en andere misstanden. Dat zegt Kinderombudsman Marc Dullaert. "De meeste gemeenten hebben de monitoring nog niet op orde. Het is een soort black box waar we in zitten."

BNR Topic | Verslaafde verstandelijk gehandicapten moeten verplicht aan anticonceptie

17 april 2015 Leefbaar Rotterdam wil werk maken van verplichte anticonceptie voor vrouwen die door verslaving, een psychische aandoening of verstandelijke handicap beter geen kinderen kunnen krijgen.
BNR

De Nieuwe Onderneming

Luister
BNR

Topic

Poll Ochtendspits

Dierentuindieren zijn geen leeuwenvoer

Eens

Oneens

BNR

Werken bij BNRGeachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
BNR Nieuwsradio zet je aan tot nadenken, tot discussie, tot vernieuwen.
We zetten je aan tot actie en ondernemen. Tot beter willen en meer kunnen.
We zetten je aan tot kritisch blijven kijken en alles willen weten.
We zetten je aan met het allerlaatste nieuws, snelle duiding en heldere verdieping. Alles zodat jij de juiste bagage hebt om verder te komen.

Iedere dag weer.