BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
Studentenprotesten: Een beetje rendement zou nog niet zo gek zijn

04 maart 2015 Minstens 300 Amsterdamse docenten die zich in het Maagdenhuis begaven werden ondergedompeld in een daverend applaus. In Nijmegen kregen studenten onderling ruzie voordat ze tot een samenhangend verhaal konden komen. De landelijke actiedag tegen het rendementsdenken van het kabinet geeft vooral een versplinterd beeld.

Audio
Column Kustaw Bessems | De boel dondert in elkaar

06:54 Laten we eens kijken op hoe veel niveaus het mis is. Ik doel op de Teeven-deal, waarover Nieuwsuur gisteravond onthullingen deed.

Audio
'Gangsterduo niet ontoerekeningsvatbaar'

04 maart 2015 Doodsangsten hebben ze uitgestaan, de slachtoffers van het zogenoemde gangstersduo Antonio van der P. en Enise B. Dat bleek vandaag uit hun verklaringen in de rechtbank in Assen. Bij de verdachten is geen psychiatrische of gedragsstoornis vastgesteld, meldt verslaggever Anke Truijen vanuit de rechtbank.

Audio
'Houden-wat-je-hebt' staat beter onderwijs in de weg

04 maart 2015 De ambitie in het voortgezet onderwijs mag best wat hoger. Door betere lessen in minder lesuren zou de motivatie van leerlingen kunnen toenemen en de kwaliteit van het onderwijs omhoog kunnen gaan. Dat zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-Raad, tegen BNR.

Audio
Wetenschap Vandaag | Als een plant nee zegt, bedoelt zij ook nee

04 maart 2015 Je zou misschien denken dat zo'n plantje er gewoon staat, met zijn bloemetjes. Dus als er bijtjes of vogeltjes langskomen, dan heeft zo'n plant maar weinig in te brengen. Als u dat dacht heeft u het mis, maar u bent wel in goed gezelschap.

Audio
'1 miljard euro voor Defensie genoeg? Hangt ervan af wat je wilt bereiken'

04 maart 2015 De SGP wil het, minister Hennis van Defensie ontkent het: 1 miljard euro extra voor Defensie. Ze kunnen het hoe dan ook goed gebruiken, zegt oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn op BNR. "We moeten onze achterstand inhalen."

Audio
Column Bernard Hammelburg | Saoedi’s knuffelen IS

04 maart 2015 Tweepersoons bed, koelkast, douche, tv, vers linnengoed, kopje thee. Ziehier de al-Hair bajes in Saoedi-Arabië, waar bijna 1.100 gevangen zitten, voornamelijk leden van Al Qaeda en IS.

Audio
Alcoholslot van de baan

UPDATE 04 maart 2015 Het CBR mag niet langer een autoslot opleggen aan dronken bestuurders, oordeelt de Raad van State. De effecten van de regeling zijn te verschillend als gekeken wordt naar de persoonlijke situaties van bestuurders.

Audio
Netanyahu wijst op het Iraanse gevaar

03 maart 2015 Zoals verwacht heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu tegenover het Amerikaanse Congres waarschuwende woorden gesproken over Iran en heeft hij zich uitgesproken tegen onderhandelingen met het land.

Audio
Een griepepidemie: wat kost dat?

04 maart 2015 Er heerst griep en dat kan een land aardig wat geld kosten. In Duitsland lopen de kosten op tot 2,2 miljard euro. Hoe zit dat in Nederland? BNR zoekt het uit.
BNR

De Ochtendspits

Luister

Anp Nieuws

Lokaal Nederland past kaart deelnemers aan

08:55 RIJSWIJK - Lokaal Nederland gaat op korte termijn de kaart op de website aanpassen waarop lokale partijen staan die meedoen aan de provinciale verkiezingen.
BNR

Nieuwsbulletin

Luister
08:30 uur


BNR

Topic

Poll Ochtendspits

Alle baby's moeten naar de opvang

Eens

Oneens

BNR

Vacatures

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.