BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
Afgeluisterde advocaat: Wij zijn zeker niet de enige

18 december 2014 Gesprekken tussen advocatenkantoor Prakken d'Oliveira en cliënten zijn vaak en lang afgeluisterd door de inlichtingendienst AIVD. Dat blijkt volgens het kantoor uit een brief van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Audio
Sportwagenfabrikant Spyker failliet

18 december 2014 Sportwagenfabrikant Spyker is door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

'Innemen paspoort tegen rechten van de mens'

18 december 2014 Minister Opstelten wil Nederlandse jihadstrijders hun Nederlanderschap ontnemen zonder dat ze daarvoor veroordeeld zijn. Opstelten gaat een wetsvoorstel hiertoe voor advies voorleggen aan de Raad voor de Rechtspraak.

Audio
Internet Vandaag | Geschiedenis van de hashtag #kerstcrisis

18 december 2014 Nog geen uur nadat de Eerste Kamer tegen de beperking van de vrije artsenkeuze stemde was het woord kerstcrisis al geboren. Twitteraar Stefan Ottenheijm gebruikte de term als eerste, meldt social media-bureau Coosto.

Audio
'Kans op veroordeling Wilders aanzienlijk gestegen'

18 december 2014 Geert Wilders moet weer voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van haatzaaien en discriminatie. Henny Sackers, hoogleraar Sanctierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, acht de zaak van het OM kansrijk.

Audio
Wetenschap Vandaag | De metafoor zet niet altijd door

18 december 2014 Metaforen, ze worden door tekstschrijvers en spindoctors gretig gebruikt om hun boodschap kracht bij te zetten. Maar dat blijkt niet helemaal zo te werken, ontdekten onderzoekers van de Vrije Universiteit.

Audio
Oxfam Novib: hulpverlening tsunami soepel verlopen

18 december 2014 Oxfam Novib is redelijk tevreden over de hulpverlening na de tsunami van 2004. Tweede Kerstdag is het precies tien jaar geleden dat de inwoners van veertien landen door een verwoestende vloedgolf werden overvallen. Naar schatting kwamen 230.000 mensen om. 13,5 miljard dollar ging naar Azië om de getroffen gebieden te helpen.

Audio
Poetin belooft Russen binnen twee jaar sterkere economie

18 december 2014 Twee jaar, dat heeft Rusland nodig om z'n economie weer op volle sterkte te laten draaien, zegt president Poetin in zijn jaarlijkse persconferentie. Een urenlang durend schouwspel in een hal met 1300 journalisten.

Audio
'Je wilt juist dat die druk eraf gaat'

18 december 2014 In de zorgcrisis is een uitkomst nodig die voor alle partijen acceptabel is. Er staat veel op het spel. En er is haast bij, zo valt op te maken uit het nachtelijke gependel van de hoofdrolspelers. Is een snelle oplossing haalbaar, en is een snelle oplossing de enige optie ?

Audio
'Wild vlees in de stal gekweekt'

18 december 2014 Voor wie met kerst een stukje wild op zijn bord krijgt: grote kans dat het geen echt wild is. Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat meer dan de helft van het wild in de supermarkten niet 'uit het wild' komt. Het is in de stal gekweekt vlees.
BNR

Paul van LiemptBNR

Topic

Poll Ochtendspits

Het kabinet is gered, maar het is uitstel van executie

Eens

Oneens

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.