BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
'Faillissement retailbedrijven zet ook in voorjaar door'

07:30 Schoenenreus dat bij de rechtbank om uitstel van betaling vraagt. De V&D die geen huur meer kan betalen. En daar blijft het niet bij, waarschuwen ingewijden. Er gaan dit voorjaar meer retailbedrijven omvallen.

D66 wil weten wat Klijnsma vindt van pensioenplan

08:13 D66 wil dat staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken zich uitspreekt over een plan om werknemers een persoonlijk pensioenpotje te laten opbouwen. Klijnsma heeft tot dusver nog niet gereageerd op een advies van de Sociaal-Economische Raad hierover.

Audio
Schoenenreus zakt weer door het ijs in verziekte markt

27 januari 2015 Het zal nog een rampjaar worden voor de schoenenhandel. Overbewinkeling, een stagnerende markt en banken die moeilijk doen over kredieten brengen een herstel niet bepaald dichterbij, zegt FNV-bestuurder Ron Peters. "Het einde is nog lang niet in zicht."

Audio
Wetenschap Vandaag | Hoe schelpen groeien en waarom je dat wilt weten

27 januari 2015 Voor het eerst is het gelukt met een elektronenmicroscoop te kijken hoe een schelp begint te groeien. Maar waarom zou je daar eigenlijk naar willen kijken?

Audio
Column Bernard Hammelburg | Grote Griekse overwinning

06:50 In fatsoenlijke landen betalen de rijkste mensen de meeste belasting. Dat vinden die rijke mensen niet leuk, en dus doen ze erg hun best om hun aanslag zo laag mogelijk te houden, en geef ze eens ongelijk.

Audio
Koenders verdedigt bezoek koning aan Riyad

27 januari 2015 We moeten juist met Saudi-Arabië in gesprek blijven. Met dat argument verdedigt het kabinet het besluit om koning Willem-Alexander naar Saudi-Arabië te sturen voor het eerbetoon aan de overleden koning Abdullah. Veel partijen in de Kamer vinden dat te veel eer vanwege de schending van mensenrechten in het land.

Audio
Twentse bruggen zijn de draad kwijt

27 januari 2015 De veiligheid van bruggen en tunnels in het oog houden met draadloze sensoren. Na onderzoek door Zahra Taghikhaki, promovenda aan Universiteit Twente, wordt het mogelijk en daarmee is veel geld te besparen.

Audio
Pragmatisme tackelt Mad Max-praktijken

27 januari 2015 Twee dagen na de verkiezingen heeft Griekenland alweer een nieuwe regering. Premier Alexis Tsipras presenteerde vanmiddag zijn nieuwe kabinet, dat allerminst de indruk wekt van het instabiele, bij elkaar geraapte zootje waarvoor werd gevreesd. Toch is sprake van een debutantenbal: geen lid van het kabinet bekleedde eerder een ministerspost.

Emoties bij herdenking bevrijding Auschwitz

27 januari 2015 In het voormalige Duitse concentratiekamp Auschwitz in Polen is dinsdag de herdenking van de bevrijding van het kamp zeventig jaar geleden.

Audio
KLM ziet nog geen reden om luchtruim Noord-Korea te mijden

27 januari 2015 Ondanks aangekondigde raketproeven ziet KLM nog geen reden het luchtruim van Noord-Korea links te laten liggen. Met de ramp met vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne nog vers in het geheugen leidt die keuze tot gefronste wenkbrauwen bij D66.
BNR

Paul van Liempt

Luister
BNR

BNR Nieuwsbulletin

Luister
10:00 uur


BNR

Topic

Poll Ochtendspits

De Fransen maken KLM kapot

Eens

Oneens

BNR

Vacatures

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.