BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
UEFA-troon lonkt voor Van Praag als FIFA-carrousel gaat draaien

02 maart 2015 Michael van Praag heeft niets te verliezen met zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap. Hij scoort respect en sympathie met zijn kandidatuur en wordt vooral geroemd om zijn lef, zegt Frank van den Wall Bake, onafhankelijk sport- en sponsoradviseur tegen BNR. En dat komt bepaald niet slecht uit, na de recente veldslag in Rome.

Audio
Kabinet wil internationaal gerechtshof handelsgeschillen

02 maart 2015 Minister Ploumen van Buitenlandse Handel wil een internationaal gerechtshof voor handelsgeschillen. Discussies tussen Europa en Amerika moeten zo makkelijker op te lossen zijn.

Audio
Overname Freescale door NXP is 'hele mooie deal'

02 maart 2015 De overname van de Amerikaanse chipfabrikant Freescale Semiconductor hing al jaren in de lucht. Dat zegt Jos Versteeg, analist bij Theodor Gillissen , tegen BNR. "Ik denk dat het een hele mooie deal is: NXP is een bedrijf waar je eigenlijk nooit van hoort."

Audio
Pensioensparen moet niet te vrijblijvend worden

02 maart 2015 Afschaffen van de verplichtstelling van pensioensparen leidt tot een flinke afbrokkeling van de algemene pensioenopbouw. Totale keuzevrijheid is dan ook geen goed idee, zegt Olaf Simonse, coördinator van Wijzer in Geldzaken. De verplichting moet blijven bestaan, maar enige keuzevrijheid in de spreiding van de pensioenopbouw zou goed zijn.

Treinverkeer weer op gang

UPDATE 02 maart 2015 De bovenleiding die vanochtend bij station Utrecht Centraal kapot is gegaan, is hersteld. De NS verwacht dat de treinen rond 17.30 weer volgens de dienstregeling rijden.

Audio
Tegemoetkoming, maar geen erkenning voor ziek Defensie-personeel

02 maart 2015 Er komt een regeling voor Defensie-personeel dat ziek is geworden door het werken met Chroom-6 verf. Dat meldt het Ministerie van Defensie. Om een erkenning van aansprakelijkheid gaat het echter niet.

Audio
Zoektocht MH370: stoppen of doorgaan?

02 maart 2015 De zoektocht naar het verdwenen vliegtuig MH370 lijkt op niets uit te lopen. Australië wil daarom stoppen met zoeken. De enige juiste beslissing? Of doorgaan totdat ze iets gevonden hebben? BNR zocht het uit.

Noodoproepsysteem verplicht vanaf 2018

02 maart 2015 Nieuwe auto's in Europa moeten vanaf eind maart 2018 zijn voorzien van een apparaatje dat bij een ernstig ongeval automatisch hulpdiensten oproept.

Audio
Ook hbo-studenten beginnen zich te roeren rond Maagdenhuis

02 maart 2015 Komende woensdag zullen studenten en docenten voornamelijk met elkaar in gesprek gaan tijdens de speciale actiedag tegen het rendementsdenken op universiteiten. Volgens Tom Hoven, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond LSVB, wordt het een hele belangrijke dag voor het onderwijs.

BNR Topic | Een werkgever moet een werknemer met schulden helpen

02 maart 2015 Werknemers met geldproblemen komen bij bijna elk bedrijf voor, meldt NRC. Niet alleen vervelend voor de betreffende personen, maar ook voor de werkgevers, want ook daar kan de deurwaarder aankloppen om een deel van het salaris te innen. Moet de werkgever in actie komen? Geef je mening!
BNR

Eyeopeners

Luister


BNR

Topic

Poll B.L.T.

Een werkgever moet een werknemer met schulden helpen

Eens

Oneens

BNR

Vacatures

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.