BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
Alcoholslot van de baan

UPDATE 04 maart 2015 Het CBR mag niet langer een autoslot opleggen aan dronken bestuurders, oordeelt de Raad van State. De effecten van de regeling zijn te verschillend als gekeken wordt naar de persoonlijke situaties van bestuurders.

Audio
Een griepepidemie: wat kost dat?

04 maart 2015 Er heerst griep en dat kan een land aardig wat geld kosten. In Duitsland lopen de kosten op tot 2,2 miljard euro. Hoe zit dat in Nederland? BNR zoekt het uit.

Audio
Column Kees de Kort | EBA doet geen stresstest banken, maar is dat wel zo slim?

04 maart 2015 Ik wil het hebben over iets wat niet gaat gebeuren. De Europese Bankautoriteit wil dit jaar geen stresstest voor banken organiseren. Toch heb ik nog steeds het idee dat er nog heel veel problemen onder het bankentapijt verstopt liggen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Verder zien we een zeer verrassende stijgende lijn voor Frankrijk.

Audio
RvS: Vreemdeling moet zelf in beeld blijven voor kinderpardon

04 maart 2015 De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie mag van vreemdelingen een actieve houding verwachten om 'in beeld te blijven' bij vreemdelingeninstanties om in aanmerking te komen voor de kinderpardonregeling.

Audio
Wie zorgt er voor het kind dat intensieve zorg nodig heeft?

04 maart 2015 Het is voor veel instanties onduidelijk wie straks moet betalen voor intensieve zorg en begeleiding van kinderen in de klas. Daarvoor waarschuwen verschillende belangenverenigingen.

Audio
Politie Ferguson discrimineerde stelselmatig

04 maart 2015 De politie in Ferguson discrimineerde zwarte inwoners stelselmatig. Ook hebben agenten jarenlang buitensporig geweld gebruikt tegen zwarte inwoners. Dat staat in een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Audio
Bussemaker komt met topvrouwendatabase

04 maart 2015 Minister Bussemaker van Onderwijs heeft 300 vrouwen verzameld voor een register van vrouwen die geschikt zijn voor topfuncties. Samen met VNO-NCW-voorman Hans de Boer ging ze talloze bedrijven langs.

Audio
Aanklacht farmaceutisch bedrijf om bijdrage doodstraf

04 maart 2015 Advocaat Bart Stapert klaagt het farmaceutische bedrijf Mylan aan bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, de OESO. Het in Nederland gevestigde Amerikaanse bedrijf maakt spierverslappers die ook gebruikt worden voor het uitvoeren van de doodstraf in de VS.

BNR Topic | Een schietende agent is geen crimineel

04 maart 2015 Politieagenten hebben vorig jaar 158 keer geschoten. Daarbij ging het 61 keer om gerichte schoten, waaronder schoten die doel troffen

Audio
Landelijke studenten-actie: meer inspraak

04 maart 2015 Meer invloed, daar draait het om, vandaag op de landelijke actie-dag van de studenten. Ze willen meer invloed op de universiteit, op het bestuur en op het beleid.
BNR

Zakendoen met

Luister


BNR

Topic

Poll B.L.T.

Een schietende agent is geen crimineel

Eens

Oneens

BNR

Vacatures

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.