BNR Nieuwsradio
Volg bnr:

Audio
NXP wil met overname wereldspeler worden in chipindustrie

02 maart 2015 Met de overname van het Amerikaanse Freescale verwacht chipmaker NXP veel meer producten te kunnen verkopen. Het Eindhovense bedrijf betaalt bijna 12 miljard dollar voor de branchegenoot.

Audio
Column Marianne Zwagerman | Napraten

06:47 De NRC bracht het declaratiegedrag van het inmiddels afgetreden VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen aan het licht. Met grote gevolgen: dagelijks kopen ongeveer 180.000 mensen die krant.

Kamp door het stof

02 maart 2015 Het kabinet erkent dat er de afgelopen jaren bij de gaswinning in Groningen te weinig aandacht is geweest voor de veiligheid van Groningers. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zegt op RTV Noord dat het kabinet dat betreurt.

Audio
Gangsterduo: We kozen voor onze vrijheid

UPDATE 02 maart 2015 Antonio ('Marcos') van der P. en Enise B. verantwoorden zich voor de rechtbank in Assen voor hun rooftocht door Nederland, vorig jaar. Ze suggereren dat ze zich wel degelijk hebben bekommerd om hun slachtoffers, maar dat het hen vooral ging om hun eigen vrijheid. "De situatie overkwam ons."

Audio
BNR's huissnob: Chique snotvangers

02 maart 2015 BNR's huissnob Ivo van Regteren Altena is verkouden. De hoogste tijd om onze neus in het verleden van de zakdoek te steken.

Audio
Weekers ziet zetel Verheijen niet zitten

02 maart 2015 Oud-staatssecretaris van Financiën Frans Weekers keert niet terug in de Tweede Kamer. Omdat hij in 2012 op de VVD-lijst voor de Kamerverkiezingen stond, heeft hij recht op de vrijgekomen zetel van Mark Verheijen. Maar hij maakt hier dus geen gebruik van.

Audio
UEFA-troon lonkt voor Van Praag als FIFA-carrousel gaat draaien

02 maart 2015 Michael van Praag heeft niets te verliezen met zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap. Hij scoort respect en sympathie met zijn kandidatuur en wordt vooral geroemd om zijn lef, zegt Frank van den Wall Bake, onafhankelijk sport- en sponsoradviseur tegen BNR. En dat komt bepaald niet slecht uit, na de recente veldslag in Rome.

Audio
Kabinet wil internationaal gerechtshof handelsgeschillen

02 maart 2015 Minister Ploumen van Buitenlandse Handel wil een internationaal gerechtshof voor handelsgeschillen. Discussies tussen Europa en Amerika moeten zo makkelijker op te lossen zijn.

Audio
Overname Freescale door NXP is 'hele mooie deal'

02 maart 2015 De overname van de Amerikaanse chipfabrikant Freescale Semiconductor hing al jaren in de lucht. Dat zegt Jos Versteeg, analist bij Theodor Gillissen , tegen BNR. "Ik denk dat het een hele mooie deal is: NXP is een bedrijf waar je eigenlijk nooit van hoort."

Audio
Pensioensparen moet niet te vrijblijvend worden

02 maart 2015 Afschaffen van de verplichtstelling van pensioensparen leidt tot een flinke afbrokkeling van de algemene pensioenopbouw. Totale keuzevrijheid is dan ook geen goed idee, zegt Olaf Simonse, coördinator van Wijzer in Geldzaken. De verplichting moet blijven bestaan, maar enige keuzevrijheid in de spreiding van de pensioenopbouw zou goed zijn.
BNR

Paul van Liempt

Luister

Anp Nieuws

GroenLinks wil macht zorgverzekeraar beperken

09:44 DEN HAAG - GroenLinks vindt dat de macht van zorgverzekeraars moet worden beperkt.
BNR

Nieuwsbulletin

Luister
09:29 uur


BNR

Topic

Poll Ochtendspits

Opa's en Oma's hebben recht op contact met hun kleinkinderen

Eens

Oneens

BNR

Vacatures

Geachte hoofdredactie

Frequenties
Randstad / Lopik
100.1 FM
Amsterdam
101.8 FM
Noord Holland / Wormer
99.9 FM
Het Gooi / Hilversum
99.8 FM
Friesland / Tjerkgaast
95.5 FM
Drenthe Oost / Emmen
95.4 FM
Groningen, Drenthe, Friesland Noord / Smilde
89.6 FM
Overijssel Oost / Dedemsvaart
99.9 FM
Overijssel West / Zwollerskerspel
95.3 FM
Achterhoek en Twente / Lochem
100.2 FM
Gelderland Noord / Ugchelen* (is zender Apeldoorn)
99.9 FM
Gelderland Zuid / Nijmegen
100.1 FM
Limburg / Eys
91.5 FM
Midden Brabant / Tilburg
91.3 FM
Oost Brabant / Mierlo* (is zender Eindhoven)
88.6 FM
West Brabant en Zeeland / Gilze
95.4 FM
Zeeland Zuid / Oostburg
91.5 FM
Zuid-Holland / Rotterdam
91.3 FM
Zuid-Holland / Dordrecht
91.5 FM
Je wilt het anders. Niet uit eigenwijsheid maar omdat je vindt dat het beter kan. En beter moet.

Je hebt daar ook de goeie ideeën voor en de ambitie om ze te realiseren. Om daadwerkelijk het verschil te maken. Op een vernieuwende maar ook verbindende manier. Daar wil je alles voor geven. 24/7.