De renster van Giant-Shimano toonde zich na 93 kilometer de snelste in de massaprint en verwees daarbij Britse Lizzie Armitstead (tweede) en de Belgische Jolien d'Hoore (derde) naar de overige podiumplaatsen.

Een groep van ongeveer 100 rensters vloeide in de slotfase weer samen nadat de ploegen van Wild en Armitstead in de eerste van vier omlopen hadden geprobeerd het peloton uit elkaar te trekken. Wild, vorig jaar goed voor vier van de zes ritzeges in de Groningse etappekoers, kijkt vooralsnog vooral naar dagsuccessen in deze ronde.

,,Het klassement wordt hier waarschijnlijk vooral in de ploegentijdrit van vrijdag gemaakt, dus dan weet ik pas of ik ook uitzicht op de eindzege heb. Ik richt me vooralsnog vooral op dagsuccessen'', vertelde de winnares na de koers. ,,We probeerden al wel een schifting door te voeren in de beginfase, maar toen dat niet lukte, had ik er geen problemen mee dat er weer een grote groep samen liep. Of ik nu een sprint win van 20 of van 100 rensters, dat maakt dan ook niet uit. Als bonus pak ik hier wel een paar seconden, maar Armitstead hield de schade duidelijk ook beperkt. Met de dagwinst ben ik echter ook heel blij."