De Nikkei-index eindigde 1,2 procent hoger op 9232,21 punten. De bezorgdheid over de ruzie tussen Japan en China over een groep onbewoonde eilandjes in de Oost-Chinese Zee werd daardoor naar de achtergrond verdrongen.

De Bank of Japan gaat de omvang van zijn monetaire stimuleringsprogramma met 10 biljoen yen uitbreiden tot 80 biljoen yen (zo'n 778 miljard euro). Het geld wordt gebruikt voor het opkopen van staatsleningen en obligaties.

JAL
Aan het bedrijvenfront keerde Japan Airlines (JAL) binnen 3 jaar na het faillissement van de luchtvaartmaatschappij weer terug op de beurs. Het aandeel JAL sloot op 3830 yen, tegen een introductieprijs van 3790 yen. Het is de grootste beursgang in de wereld van dit jaar, na de beursintroductie van de Amerikaanse socialenetwerksite Facebook.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,1 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul steeg 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,5 procent.