Voor 2012 verwacht het navigatiebedrijf dat de omzet verder zal dalen naar 1,1 miljard euro. De winst zal naar verwachting wel toenemen, tot ongeveer 0,35 euro per aandeel.

Omzetdaling
Verder meldde het bedrijf dinsdag dat de omzet over heel 2011 met 16 procent daalde tot 1,27 miljard euro. De winst per aandeel bedroeg 0,16 euro. Vanwege de feestdagen is het vierde kwartaal van oudsher het belangrijkste kwartaal, vooral voor de verkoop van afzonderlijke navigatiekastjes.

Reorganisatie
"Onze divisies presteerden zoals verwacht gedurende het kwartaal, in moeilijk marktomstandigheden'', meent topman Harold Goddijn. Het bedrijf kondigde in december een grote reorganisatie aan, waarbij zo'n 450 banen verloren gaan, 10 procent van het personeelsbestand.

Met het oog op die reorganisatie moest het bedrijf in het vierde kwartaal een last nemen van 13,6 miljoen euro. Vooral op de consumentenmarkt verloor het navigatiebedrijf flink terrein. Toch ziet topman Harrold Goddijn van TomTom ook lichtpuntjes: deze markt maakt een steeds kleiner deel uit van de omzet van TomTom.