Taekema noemde Van Ass zo, nadat hij uiteindelijk niet was opgenomen in de Olympische selectie. De bondscoach vindt dat strafcornerspecialist Taekema niet in het spelconcept van het Nederlands hockey-elftal past. Hij zette Taekema begin dit jaar samen met recordinternational Teun de Nooijer uit de selectie, maar kwam later weer op dat omstreden besluit terug. 

De Nooijer gaat wél mee naar de Olympische Spelen.

Reactie Van Ass
"Ik voel me niet aangesproken. Hij is boos, dat is wel duidelijk. En dan zeg je wel eens dingen over bepaalde personen. Dat gebeurt vaker en dat is nu dus met mij gebeurd. Het is niet leuk, maar het zij zo'', liet Van Ass maandag in Utrecht desgevraagd weten.

Van Ass wenste inhoudelijk niet in te gaan op de tirade van Taekema. "Dat hij nooit signalen heeft ontvangen, dat hij wel eens zou kunnen afvallen voor Londen 2012, kan wel kloppen'', wilde hij nog wel kwijt.

"Ik heb altijd gezegd dat 2 juli de einddatum was voor de selectie. Daar heb ik mij aan gehouden. Er zijn aan niemand toezeggingen gedaan, dus ook niet aan hem.''

Chique
“Ik heb begrepen dat er een chique reactie is gekomen van Taekema en daar ben ik heel blij mee. Het is een ongelofelijk lastige situatie; ik vind het zelf ook heel moeilijk", zegt Teun de Nooijer tegen BNR's sportredacteur Thomas Schuurman.

"Vanaf januari zijn we in een soort rollercoaster terecht gekomen waarin je opgegeven moment niet meer wist waar je aan toe was. We hebben ons beide gefocust op het spelen voor onze club.”

Sfeer
BNR’s sportredacteur Schuurman vroeg De Nooijer of de reactie invloed heeft op de sfeer in het team. “Ik heb begrepen dat Taeke heeft gezegd dat het belangrijk is dat er nu rust komt, ook voor hem zelf. Ik sluit me daar eigenlijk bij aan.”

De Nooijer en Van Ass hebben samen ook veel gesprekken gehad, vertelt De Nooijer. “We zijn het gesprek aangegaan. Een stuk duidelijkheid is heel belangrijk en het is goed zo.”

Oefenwedstrijden
Vanmiddag verloor Oranje met 3-1 een oefenduel van regerend Olympisch kampioen Duitsland. Oranje oefent dit weekend - voordat de ploeg naar Londen gaat - nog twee keer tegen Nieuw Zeeland.