De gloednieuwe Golfclub The International in Badhoevedorp is niet voor iedereen. De achttien holes zijn speciaal aangelegd voor de crème de la crème van golfminnend Nederland. Heeft zo'n exclusieve club kans van slagen - in tijden van crisis?

Valleitjes
NR-verslaggever Elfanie toe Laer wilde wel eens weten of zo'n exclusieve club in tijden van crisis kans van slagen heeft. Zij kreeg in een buggy een rondleiding van directeur Marcel Welling. "Je ziet daar de verkeerstoren van Schiphol, je ziet zelfs wat vliegtuigen. En je hoort vrijwel niks", vertelde Welling haar. "Je speelt ook diep hè, in valleitjes. Dus het geluid wordt ook behoorlijk minder. Mensen hebben natuurlijk het beeld dat we op het drukste punt van Nederland zitten en dat hier eigenlijk niet in rust valt te golfen."

Dat valt heel erg mee, vindt Welling, die er wel aan toevoegde: "En het kan hier ook best wel spoken hoor, want als er zuidwesterstorm is, dan komen de vliegtuigen ook overvliegen. Maar dan vliegen ze zo laag dat het ook wel weer spectaculair is."

Ballotage
Welling mikt op 800-900 leden die een certificaat moeten kopen van 20 tot 40 duizend euro. "Mensen die een beetje moeten kunnen golfen en van onbesproken gedrag zijn", weet BNR's Elfanie toe Laer. Welling: "We hebben een membership committee. Dan komen de namen langs en dan gaan we vragen van 'ken je die?' Als dat allemaal geen probleem is, zijn ze van harte welkom."

Klik hier om te luisteren naar de bijdrage van BNR-verslaggever Elfanie toe Laer.