De eerste velletjes met de laatste postzegel van de koningin en de allereerste postzegel van de aanstaande koning rolden bij drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé in Haarlem van de pers.

"We zijn zeer verheugd en vereerd dit historische moment te mogen meemaken'', zei Yme Pasma, directeur consumentenmarkt bij PostNL. "Bij het aantreden van een nieuw staatshoofd hoort ook een nieuwe postzegel, net als de speciale postzegels die ter ere van de drie eerdere inhuldigingen in 1898, 1948 en 1980 zijn uitgegeven.''

Tussentijdse zegel
Deze speciale zegels hebben waarde 1, bedoeld voor binnenlands briefverkeer tot 20 gram. Zij kunnen nu al worden besteld, maar de zegel van Beatrix is pas vanaf 25 maart leverbaar en die van Willem-Alexander een paar weken na zijn inhuldiging op 30 april. PostNL gaat ook een inhuldigingszegel uitgeven. Het wordt een tussentijdse zegel totdat het postbedrijf later dit jaar de permanente postzegel ter ere van de nieuwe koning presenteert.

Met zijn eerste postzegel treedt de kroonprins - met gevoel voor omgekeerde symboliek - in de voetsporen van zijn dochters. Die stonden eerder op de kinderpostzegels afgebeeld.