Mediaoverzicht1 sep '15 07:52

Vergunningen FM-frequenties commerciële radio-omroepen met vijf jaar verlengd

Auteur: Thijs Baas

Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat de vergunningen voor FM-frequenties voor commerciële radio-omroepen met vijf jaar verlengen tot 2022.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het gaat om vergunningen voor het gebruik van de AM-band, de FM-band én vergunningen voor digitale etherdistributie via DAB+, meldt Kamp. Met de verlenging van de vergunningen komt Kamp tegemoet aan de wensen van de Tweede Kamer. De vergunningen voor commerciële radio-omroepen zouden op 31 augustus 2017 eindigen. Radiozenders zouden aanvankelijk moeten bieden op één of meerdere frequentie-kavels, met verhuizingen naar andere frequenties of verdwijning van FM als gevolg.

Kamp denkt extra tijd nodig te hebben om drie in zijn ogen cruciale voorwaarden voor verlenging in orde te maken: een beroep op de uitzonderingsgrond in de wet deugdelijk worden onderbouwd, nieuwe, jarenlange discussies en zelfs gerechtelijke procedures moet worden voorkomen over de prijs die bij verlenging voor de vergunningen moet worden betaald. Ten slotte moet de verlenging hand in hand gaan met een verruiming van de eigendomsbeperkingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen