FD Persoonlijk On Air20 feb '16 09:36

20 februari | Onno Kokmeijer, chef-kok

Auteur: BNR Webredactie

Deze zaterdag in FD Persoonlijk On Air: Onno Kokmeijer, chef-kok van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura, over perfectie, druk, het belang van balans en zijn passie voor eten.

Foto: ANP
Foto: ANP

In de zomer wordt Ciel Bleu heringericht en daar hoort ook een nieuw culinair concept bij. 'Verdomme wat we hebben neergezet met Ciel Bleu staat: we zitten elke avond vol. Waarom zouden we alles weer omgooien?' vraagt Kokmeijer zich hardop af. 'Omdat we naar perfectie streven. Omdat we nog altijd dat ultieme doel willen bereiken: die derde ster.'

En conservator Ninke Bloemberg van het Centraal Museum in Utrecht vertelt over de expositie Haar!. Een thema dat veel afschuw opwekt. 'Als een plukje haar in je doucheputje ligt, zeg je "gadver", maar ligt datzelfde haar op een werkbank, dan is het heel interessant materiaal.' In de expositie zie je bijvoorbeeld een kaptafel gemaakt van mensenhaar en een jas gebreid van aaneen geknoopte enkele haren. 'Nu hopen dat mensen over hun ieuw-gevoel heen stappen en naar de expositie komen. Ik vind het heel spannend', aldus Bloemberg.
 

FD Persoonlijk On Air is het wekelijkse radioprogramma over mensen, cultuur en lifestyle en te beluisteren op BNR Nieuwsradio (zaterdag 10-11u).
 

Lees hier meer over FD Persoonlijk On Air

Luister zaterdag om 10.00 uur naar FD Persoonlijk On Air


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen