Teevendeal30 mrt '16 13:12

'Oproep tot meer informatie Teevendeal levert niks op'

Auteur: Thijs Baas

Geen enkele ambtenaar van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken heeft gereageerd op een oproep zich te melden met informatie over de Teevendeal. Dat schrijft minister Van der Steur aan de Tweede Kamer.

Foto: ANP
Foto: ANP

De ambtelijke leiding van de departementen had alle medewerkers opgeroepen naar de commissie-Oosting te stappen als ze meer informatie hebben over de beruchte deal. De commissie is herbenoemd, nadat begin dit jaar een mogelijke doofpot aan het licht kwam. Nieuwsuur meldde toen dat de zoektocht naar ‘het bonnetje’ van hogerhand was stilgelegd. Oosting doet nu opnieuw onderzoek, maar medewerkers staan blijkbaar allesbehalve te trappelen om te praten.

Volgens de commissie is er “geen aanwijzing dat dit voortkomt uit een gebrek aan openheid.” De onderzoekscommissie heeft tot nu toe met “35 personen een formeel gesprek gevoerd.” Ook hebben enkele mensen “uit eigen beweging contact gezocht met de commissie”. Maar daar zit dus niemand bij die heeft gereageerd op een oproep van de top van de ministeries.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) heeft “desondanks besloten door middel van een videoboodschap de oproep nog eens te herhalen.” Daarbij benadrukt hij naar eigen zeggen wederom de klokkenluidersregeling. Volgens Van der Steur verwacht de commissie Oosting-II “ruim voor het zomerreces” het heropende onderzoek naar het bonnetje uit de Teevendeal afgerond te hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen