Volvo Ocean Race18 jun '15 12:37

'Krijtrotsen en regen: we zijn in Engeland'

Auteur: Sangar Paykhar

De drukke scheepvaartroute in het Nauw van Calais is het toneel voor de laatste sprint richting Scheveningen. De bemanning van Team Brunel vaart langs de kustlijn van Engeland om als eerste het Kanaal te verlaten.

In de laatste etappe van Volvo Ocean Race zijn de teams op koers naar Scheveningen. Daar maken ze een tussenstop voordat ze doorvaren naar de finish in Göteborg. Bemanningslid Stefan Coppers van Team Brunel zegt dat er geen punten kunnen worden verdiend in Scheveningen, maar zijn team heeft daar wel een jaar naar uitgekeken.

Volgens Coppers is Team Brunel in omgeving van Dover op dit moment. "Ik zie krijtrotsen en regen, dat betekent dat wij in Engeland zijn." De slechte weersomstandigheden en drukke vaarroute maken de uitdaging voor de zeemannen nog groter. Op dit moment is de vloot in tweeën opgesplitst. De helft van de teams vaart langs de Franse kust en de andere helft langs de Engelse kust.

Coppers hoopt het Kanaal als eerste te verlaten met zijn team. Daarvoor moeten ze wel de andere schepen voorblijven. Naar verwachting komen ze vrijdagochtend aan in Scheveningen. Daar zullen ze waarschijnlijk worden opgewacht door activisten die hun boot willen enteren om een piratenvlag te hijsen. Coppers is daar niet van onder de indruk. De activisten kunnen aan boord rekenen op een stevig ontbijt vrijdagochtend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen