Volvo Ocean Race11 jun '15 08:49

Abu Dhabi wint Volvo Ocean Race

Auteur: BNR Webredactie

Met een derde plaats in de voorlaatste etappe heeft Abu Dhabi Ocean Racing zich donderdagochtend verzekerd van de winst in de Volvo Ocean Race van dit jaar. De boot met de Britse schipper Ian Walker is in de laatste etappe niet meer in te halen door de Nederlandse boot Team Brunel. Brunel eindigde de etappe als vijfde.

De achtste etappe van de prestigieuze zeilwedstrijd van de Portugese hoofdstad Lissabon naar Lorient in Frankrijk werd gewonnen door de vrouwenboot van Team SCA. De Nederlandse wachtleider aan boord van Team SCA Carolijn Brouwer uit Scheveningen meent dat TCA een nagenoeg perfecte etappe heeft gevaren. “Het is voor mij nog moeilijk te beschrijven. Ik denk dat hier alles op zijn plaats is gevallen. In deze etappe kwam al het goeds naar boven.''

Scheveningen
De Volvo Ocean Race is een wedstrijd van ongeveer 70.000 kilometer rond de wereld. De race begon in oktober in het Spaanse Alicante. De laatste etappe van de Volvo Ocean Race voert dinsdag van Lorient naar de Zweedse stad Göteborg met een tussenstop in Scheveningen.

Gerelateerde artikelen