Volvo Ocean Race27 feb '15 14:43

Team Brunel: We kunnen het geen pech blíjven noemen

Auteur: Pieter van den Akker

Het is spannend in de Volvo Ocean Race. De boten wisselen steeds van positie.  Team Brunel leek lange tijd op weg naar een goede klassering maar is nu het einde nadert terug te vinden in de achterhoede. Ze liggen op de vijfde plek.

Credit: Stefan Coppers / Team Brunel / Volvo Ocean Race
Credit: Stefan Coppers / Team Brunel / Volvo Ocean Race

Het onvoorspelbare karakter van de vierde etappe in de Volvo Ocean Race pakt slecht uit voor Team Brunel. "Het is nooit over voordat je de finishlijn over bent, maar we raken wel aan het einde van deze etappe en de voorste boten raken steeds verder weg ", vertelt Gerd-Jan Poortman van Team Brunel op BNR.
 

Windstreken
Het is een groot contrast met de koppositie die Brunel een tijdje bekleedde, beaamt hij. "Rond de evenaar moesten we door een gebied met allerlei windstreken. Daar zijn we niet goed doorheen gekomen. De andere boten hebben gezien wat wij deden en konden daarop anticiperen. We hebben veel verloren daar, heel teleurstellend. "

Het moet beter
Een kwestie van pech of strategie? "We moeten 'heel diep' naar ons zelf gaan kijken. Je kan dingen niet pech blijven noemen. Het is de vorige etappe ook gebeurd en een paar keer eerder. Feit is dat dezelfde boten nu 1 en 2 worden en wij twee etappes op een rij vijfde. Dat moet gewoon beter. We moeten goed naar ons zelf gaan kijken om dat beter te maken. We zijn aan de race begonnen om te winnen en niet om vijfde te worden. Natuurlijk zit er wat pech bij, maar ik vind niet dat je daarin moet bljiven hangen. Het moet beter worden."

Gerelateerde artikelen