Volvo Ocean Race13 mei '15 14:06Aangepast op 18 mei '15 23:11

Brunel-zeiler Poortman stapt uit Volvo Ocean Race

Auteur: Thijs Baas

Team Brunel zal de Volvo Ocean Race vanuit Newport zonder zeiler Gerd-Jan Poortman moeten voortzetten. De zeiler besloot niet verder te zeilen nu hij al enkele dagen met een ontstoken elleboog rondloopt.

Foto: Team Brunel
Foto: Team Brunel

Zaterdag zou Poortman al volledig opgelapt moeten zijn, maar het risico dat het team geen 100 procent beroep op hem kan doen, is te groot. "Drie dagen geleden werd ik midden in de nacht wakker met een ontstoken elleboog,  die nog niet voldoende geheeld is. De tijd dringt en we moeten een call maken. We hebben het met Bouwe en de artsen besproken. Dit waren de feiten en dan ben ik de eerste die zijn hand op steekt en zegt: 'jongens, einde verhaal, let's make the call."

Het is een blessure die zomaar kan opspelen als je er een stoot op krijgt, schetst Poortman zijn dilemma. "De volgende etappe is acht dagen vol gas de oceaan over en dit kunnen we ons niet veroorloven." 


 

Reservezeiler Timo Hagoort neemt tijdens de etappe zijn plaats in. Zaterdag is de in-port race in Newport, zondag start de etappe naar Lissabon.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen