Crash Germanwings26 mrt '15 13:58

'Copiloot Andreas Lubitz vervulde zijn vliegersdroom'

Auteur: BNR Webredactie

De Duitse 28-jarige copiloot die het vliegtuig van Germanwings vermoedelijk bewust liet neerstorten in de Franse Alpen, heet Andreas Lubitz. Hij was lid van vliegclub Luftsportclub Westerwald die vanochtend nog een rouwbericht uitgaf vanwege zijn dood.

"Andreas werd lid van de club als kind en vervulde zijn droom om te leren vliegen. Die droom heeft hij nu met zijn leven moeten bekopen'', zei de club in het overlijdensbericht. Dat werd geplaatst, voordat duidelijk werd dat het Franse OM sterke vermoedens heeft dat hij het vliegtuig bewust liet neerstorten.

Lubitz had de Duitse nationaliteit en zou nog deels bij zijn ouders wonen in Montabaur, ten noordoosten van Koblenz. Ook zou hij een woning in Düsseldorf hebben gehad. Sinds 2013 vloog hij bij Germanwings en hij maakte sindsdien 630 vlieguren. Hij zou voor zover bekend geen banden hebben met terroristische organisaties.

Positief voorbeeld
In een artikel van de Aviation Business Gazette uit 2013 wordt Lubitz een 'positief voorbeeld' genoemd. In dat jaar werd hij opgenomen in een database van de Amerikaanse Luchtvaartautoriteit FAA voor gecertificeerde piloten die voldoen aan de eisen die de FAA stelt op het gebied van hoger onderwijs, licenties en medische standaarden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen