Mobilityweek2 sep '14 08:29Aangepast op 2 sep '14 13:20

Autodelen blijkt geen optie voor leaserijder

Auteur: Thijs Baas

Ruim de helft van de leaserijders ziet het delen van de auto helemaal niet zitten. Dit blijkt uit een onderzoek naar de behoefte van leaserijders door Vereniging Auto van de Zaak.

Martin Huisman, Voorzitter Vereniging Auto van de Zaak, vermoedt dan ook dat de beweging in de algemene opinie van bezit naar gebruik niet veel meer is dan een hype. "Mooi om te zien is ook dat er geen significant verschil is tussen jongere en oudere berijders. Mensen die nu een auto van de zaak hebben - meestal omdat die voor het werk ook gewoon nodig is - kijken gewoon naar de praktische kant van de zaak. En dan zegt 61 procent dat het helemaal niet mogelijk is om een auto te delen."

Zelfs als er geld tegenover staat zegt 69 procent 'nee' tegen het delen van auto's. Toch is er, zij het in de marge, wel degelijk ruimte voor wat groei. "Natuurlijk is er wel een niche waar zakelijk gebruik nog wat kan groeien. Wat je vaak ziet is het fenomeen pool-auto's. Dat zien we wel groeien, dus in die categorie is nog wel winst te boeken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen