Mediaoverzicht31 aug '15 17:39

Vechten om een gesprek: Het tv-talkshow-seizoen is weer begonnen

Auteur: Didi Levison

Talkshows strijden vanaf vandaag weer om de beste gasten. En dat gaat er soms hard aan toe. Meest gevraagde gast van vanavond: Dafne Schippers. Bij wie zal ze aanschuiven?

Ook voor de gasten is het niet gemakkelijk. Er wordt aan verschillende kanten aan hen getrokken en als ze eenmaal zijn gezwicht voor het charme-offensief van de programma-redactie van Humberto, hoeven ze van DWDD niks meer te verwachten, en vice versa. Ondertussen proberen talkshows elkaar te over troeven met de mooiste primeurtjes en meest exclusieve tafelheren- en dames.

Rena Netjes
De NOS noemde het ooit 'claimgedrag' en eigenlijk valt het ook niet anders te omschrijven. Een voorbeeld: Toen oud-BNR correspondent Rena Netjes 1,5 jaar geleden Egypte moest ontvluchten stonden haar in Nederland meerdere talkshow-uitnodigingen te wachten, o.a. van Nieuwsuur en Pauw en Witteman. Er werd in journalistieke zin gevochten om haar aanwezigheid in de shows. De gemoederen liepen zo hoog op dat er een verzoenend gesprek aan te pas moest komen om de redacties weer tot rust te brengen.

Maar dan, je hebt als gast eindelijk na lang wikken en wegen gekozen aan welke talkshowhost je jouw verhaal gaat vertellen, blijkt dat er vlak voor aanvang toch voor een ander onderwerp wordt gekozen. Ook dat is showbizz.

En Dafne Schippers? Die schuift vanavond aan bij De Wereld Draait Door. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen