Aanslag Parijs7 jan '15 13:59Aangepast op 8 jan '15 20:04

Ambassadeur: aanslag op 'algemeen gewaardeerd weekblad'

Auteur: Thijs Baas

Met de mogelijkheid van aanslagen in Parijs wordt al enige tijd rekening gehouden. Het veiligheidsniveau in de Franse hoofdstad was dan ook al behoorlijk opgeschroefd, bevestigt de Nederlandse ambassadeur Ed Kronenburg tegen BNR. "Maar dat het nu gebeurt is verschrikkelijk."

Foto: ANP
Foto: ANP

Kronenburg houdt evenals de Franse president François Hollande ernstig rekening met het feit dat de daders vab de schietoartij bij het satirische weekblad Charlie Hebdo in islamitische kring moeten worden gezocht. "De kans dat het uit die hoek komt is inderdaad aanwezig, maar er is nog niets over bekend en het is nog te vroeg om erover te speculeren. Charlie Hebdo is een algemeen heel gewaardeerd en bekend satirisch weekblad. Er is geen specifieke reden om te bedenken waarom dit nu tegen dit tijdschrift zou moeten zijn gericht."

Bedreigingen zijn niet nieuw en ook het feit dat de hoofdredacteur van het satirische blad al enige tijd werd beveiligd spreekt boekdelen. "Maar er was niet een directe aanleiding waarom het nu op de korrel zou zijn genomen. We hebben sowieso al maatregelen om ervoor te zorgen dat de veiligheid goed is gegarandeerd en we volgen wat de Franse autoriteiten zelf doen. Het Franse beveiligingsniveau is naar aanleiding van wat er is gebeurd op het hoogste niveau gebracht en ook wij zullen doen wat nodig is om ons daaraan aan te passen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen