Volvo Ocean Race13 dec '14 18:30Aangepast op 13 dec '14 19:08

De Bekking-methode: twee knopen harder en een winnaarsmentaliteit

Auteur: Thijs Baas

Het zit op alle fronten waanzinnig goed in elkaar bij Team Brunel tijdens de huidige Volvo Ocean Race. En dat zal uiteindelijk één van de doorslaggevende factoren zijn in de rest van de Volvo Ocean Race, voorspelt Bouwe Bekking, winnaar van de tweede etappe met zijn team.

Beeld: YouTube
Beeld: YouTube

Alle boten en de zeilen zijn identiek, en al lopen de budgetten nog behoorlijk uit elkaar, het komt meer dan ooit aan op het vakkundig besturen en bedienen van de boot, zegt Bekking, vlak na de triomfantelijke entree in Abu Dhabi, tegen BNR Sportzaken. "Dat maakt het tot iets heel unieks. Je kunt gewoon zien dat we deze etappe samen met Dongfeng Racing Team heel erg goed hebben gevaren. Daardoor zijn we ook heel dicht bij elkaar gebleven."

 

<br/><br/><p><br/>Toch zit een al te uitbundige viering van de etappezege er niet in voor Bekking en zijn team. "In Abu Dhabi is geen alcohol te krijgen. We gaan vanavond met het team gezellig een hapje eten. Morgen hebben we de eerste debriefing en medische tests die we nog gaan doen. Een aantal jongens gaat voor Kerst naar huis en vlak na Kerst komt het hele team weer bij elkaar."</p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen