Mediaoverzicht3 feb '15 22:46Aangepast op 4 feb '15 00:27

'Opvolging Coen en Sander wordt intern opgelost'

Auteur: Thijs Baas

De grootste radiotransfer van het jaar is begin februari al een feit: Coen en Sander gaan naar Radio 538. Het hoofd van 3FM, Wilbert Mutsaers, zat erbij en had het nakijken. Maar er staat heel veel nieuw talent te trappelen, zegt Mutsaers ter geruststelling tegen BNR Mediazaken. "Ik wil het intern oplossen, maar ik heb het nog met niemand besproken."

Foto: ANP
Foto: ANP

Het is nou eenmaal het lot van een 'opleidingsinstituut'' als 3FM, relativeert Mutsaers het vertrek van zijn luistercijferkanonnen. "Wij leiden vaak dj's op en dan worden ze gewoon gebeld door andere stations of ze daar willen komen werken. Coen en Sander zijn al meerdere keren benaderd en hebben na lang twijfelen en overwegen na tien tot twaalf jaar op 3FM besloten die stap te zetten."
 

Daar gingen de nodige gesprekken aan vooraf. Voor Mutsaers is dat business as usual. Sterker: hij voelt zich een 'doorlopend praatloket'. "Ook Coen en Sander hebben het de afgelopen jaren altijd als het speelde heel open en bloot met mij gedeeld. Dat vind ik prettig en dat hebben ze nu ook gedaan. Naarmate de dj's er langer zitten, gaan ze zich ook afvragen hoe lang ze nog op 3FM kunnen werken, hoeveel kansen er nog voorbijkomen en hoe vaak je dus nog nee moet zeggen tegen een aanbieding."

Niet blij
Hoewel de afspraak was dat ze in principe nog een tijdje aan 3FM verbonden zouden blijven, kwam ookj bij Coen en Sander al enkele keren de vraag voorbij hoe lang ze nog bij de zender zouden blijven. "Afgelopen jaar zijn ook Claudia de Breij en Eric Corton gestopt, dus dat verloop blijft. Maar ik ben niet blij dat ze weggaan. Ze leiden allebei een eigen leven en in de studio praten ze bij wat ze allemaal gedaan hebben, wat ze bezighoudt en hoe verschillend ze ook in heel veel dingen zijn."

Maar voorop staat de onderlinge pret, die van de radio afspat. "Ze hebben een leuk leven en doen leuke dingen. Ik denk dat de kracht is dat ze dat ook pas echt op de radio met elkaar bespreken en dan kun je ook nog oprecht om iemands stomme of leuke actie lachen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen