Out of office day24 mrt '14 07:11Aangepast op 24 mrt '14 08:52

Drukte op wegen valt nog mee

Auteur: BNR Webredactie

Voor ruim de helft van de mensen die wonen of werken in de Randstad is de nucleaire top geen reden om het reisschema aan te passen, bleek uit onderzoek van DVJ Insights in opdracht van BNR Nieuwsradio. Maar tot nu toe valt de 'schade' behoorlijk mee, meldt verslaggever Anke Truijen vanuit het verkeerscentrum Nederland in Utrecht

"Elk moment kunnen de wereldleiders naar Den Haag rijden", meldt Anke Truijen. "Alleen op de A9 is een file van vijf kilometer, bij knooppunt Badhoevedorp. De grootste drukte wordt verwacht tussen zeven en acht uur. Mensen lijken toch thuis te blijven werken, het valt allemaal nog mee."

Grote verkeersproblemen
In de Randstad verwacht de politie nog altijd grote verkeersproblemen. De NS zet daarom ook extra lange treinen in. "We zijn op alles voorbereid. Het is op dit moment nog rustig, maar ik denk dat dat over een uur wel anders is. Niet alleen op de hoofdwegen, maar ook op gemeentelijke en regionale wegen, daar zal grote hinder zijn", zegt een woordvoerder van het verkeerscentrum. 

"We hopen dat mensen voor alternatieven kiezen; thuis werken of gebruik maken van de trein. We hebben in totaal 38 omleidingsroutes uitgestippeld, maar de beste oplossing is om de auto te laten staan."

Drukte valt mee
Ook op het spoor valt de drukte voorlopig nog mee, al moet de echte spits nog op gang komen, meldt verslaggever Martijn de Rijk vanaf Den Haag CS. "De trein uit Amsterdam is extra lang, dus als het echt een beetje op gang komt, kunnen er meer mensen mee. Daar staat tegenover dat in de rest van Nederland die treinen even weggepikt zijn. Of mensen gaan allemaal massaal pas na de spits reizen."

Donderdag waarschuwde Rijkswaterstaat nog voor extreem lange files als veel mensen in de Randstad maandag en dinsdag gewoon de auto pakken. We houden de stand van zaken op de wegen in en rond de Randstad uiteraard nauwlettend in de gaten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen