Nepal1 mei '15 13:53Aangepast op 1 mei '15 14:12

Donaties aan Giro555 blijven binnenkomen

Auteur: BNR Webredactie

De Amsterdamse Hallen zijn vandaag omgetoverd tot een zogeheten '555-café'. Het is het middelpunt van de nationale actiedag Nederland helpt Nepal. Hiermee wordt geld opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 6200.

Foto: ANP
Foto: ANP

Actievoorzitter Gijs de Vries van de Samenwerkende Hulporganisaties kijkt hoeveel er bij Giro555 binnenkomt. "De stand is inmiddels opgelopen tot 4.010.768 euro", vertelt hij op BNR.

Prachtig
"Dat is absoluut een prachtige sprong, zeker als je in ogenschouw neemt dat de banken op dit moment op de Dag van de Arbeid ‘staken’. Er kan wel online worden overgemaakt, maar de transactie kan niet worden verwerkt, met uitzondering van ING."
 Nepalese sfeer

Wat er allemaal gebeurt in De Hallen? “Er wordt niet alleen opgetreden maar van alles en nog wat gedaan om mensen te inspireren om in actie te komen. Er kan geld gebracht worden in een grote box. Er is een digitaal actieteam waar bekende Nederlanders in zitten om op social media allerlei acties te initiëren We creëren ook een Nepalese sfeer met de nationale bergvereniging en Nepalezen die komen om uit te leggen hoe het werkt.“


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen