Mid Term30 okt '14 16:30Aangepast op 30 okt '14 17:52

5 dagen tot de midterms: SIT DOWN AND SHUT UP!

Auteur: Jan Postma

Chris Christie laat zich weer eens van zijn beste en slechtste kant zien. De gouverneur van New Jersey, die de landelijke spotlight pakte in de nasleep van orkaan Sandy, is nog altijd een van de mogelijke kandidaten voor het presidentschap in 2016. Als zijn temperament niet voor problemen zorgt.

Wanneer Christie boos is, verandert hij zelf in een soort orkaan, en dan wordt hij nogal intimiderend. Zoals hier als hij wordt onderbroken door een demonstrant.

<p>Authenticiteit is een zeldzame kwaliteit bij een politicus. Maar je kan ook teveel jezelf zijn. Christie die op sarcastische toon het aanbod op een etentje afslaat doet denken aan Tony Soprano of een willekeurige andere maffiabaas. Dat gaat hem tegenwerken in een presidentiële campagne. Maar wat zou het toch leuk zijn als hij zich verkiesbaar stelt.</p> <p>In Kansas duikt zomaar Frank Underwood op in de campagne. De meedogenloze politicus uit de Netflix-serie House of Cards zit in een radiocommercial. Zo te horen heeft Kevin Spacey, die Underwood speelt in House of Cards, zelf niet meegedaan aan deze spot, maar met de goede muziek erachter klinkt het toch behoorlijk overtuigend.</p> <iframe frameborder="0" height="384" src="//www.youtube.com/embed/tDdJwIjTzwY" width="578"/><p>Lijdend voorwerp in deze spot (audio) is Greg Orman, een independent, dus niet gelieerd aan Democraten of Republikeinen. Maar eigenlijk zit hij in de zak van Underwood, en Obama. Logisch, want als er macht op het spel staat, staat Underwood vooraan. "With the control of the United States Senate at stake, I simply couldn't leave this election for the voters to decide."</p> <p>Ras speelt een belangrijke rol in de zuidelijke staten, schrijft de New York Times. Maar dat gebeurt wel op een erg voorzichtige manier. Vooral Democraten leggen vaak de link met Michael Brown, de donkere jongen die werd neergeschoten door de politie in Ferguson. In Georgia bijvoorbeeld wordt een flyer uitgedeeld waarop staat dat 'stemmen het enige is dat een nieuw Ferguson kan voorkomen'. Op de flyer houden twee donkere kinderen een bord vast met de tekst ‘don’t shoot’. Democraten ontwijken daarbij televisie, omdat ze<a href="http://www.nytimes.com/2014/10/30/us/politics/from-democrats-election-focus-on-racial-scars.html?hp&amp;action=click&amp;pgtype=Homepage&amp;module=first-column-region&amp;region=top-news&amp;WT.nav=top-news" target="_blank" title=""> <strong><u>blanke stemmers niet van zich willen vervreemden</u></strong></a>.</p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen