Volvo Ocean Race24 mrt '15 20:23

Woeste omstandigheden doen boten Volvo Ocean Race kapseizen

Auteur: BNR Webredactie

De bemanning van vier zeiljachten in de Volvo Ocean Race is binnen een halve dag geheel of gedeeltelijk gekapseisd door de ongekend ruige omstandigheden. Het ging om de boten van Team SCA (Zweden), Dongfeng Race Team (China), Mapfre (Spanje) en Abu Dhabi Ocean Racing, terwijl de boot van Brunel ongeschonden wist te blijven.

Volgens de eerste berichten raakte niemand gewond, maar er is nog geen duidelijkheid over de materiële schade. De vier getroffen boten hebben hun koers richting het Braziliaanse Itajai inmiddels kunnen hervatten.

"Door een enorme golf kapseisde onze boot bijna'', liet mediareporter Francisco Vignale aan boord van Mapfre weten. "Ik was aan dek en kwam ook het dichtst bij het water. Dankzij mijn teamgenoot Xabi Fernandez kon ik uit deze verschrikkelijke toestand worden gered. Hij greep mij vast bij mijn jas.''"Dit zal ongetwijfeld een mooi verhaal zijn om over een paar jaar onder het genot van een glas bier met mijn kleinkinderen te delen. Maar de afgelopen nacht was een hel", meldde de Franse schipper Charles Caudrelier van Dongfeng.

Het Nederlandse jacht van Team Brunel bleef vooralsnog gevrijwaard van grote problemen. De ploeg van schipper Bouwe Bekking voerde 's middags de compacte vloot aan, met een voorsprong van circa twintig kilometer op klassementsleider Abu Dhabi Ocean Racing.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen