Aanslag Parijs8 jan '15 01:17Aangepast op 8 jan '15 20:04

Franse pers: Aanslag op de vrijheid

Auteur: ANP Nieuws

De voorpagina's van de grote Franse kranten staan donderdag in het teken van de aanslag op het satirische nieuwsblad Charlie Hebdo in Parijs.

Foto: ANP
Foto: ANP

Frankrijks grootste dagblad La Croix heeft een tekening waarin een A4tje met de tekst "Vrijheid van Meningsuiting'' staat, besmeurd door de inkt uit een omgevallen inktpotje. "Frankrijk is gekneusd'' is de kop die eronder staat.

Les Echos opent met "Het gezicht van barbaarsheid'' en heeft daarnaast de laatste tekening van een van de gedode cartoonisten gepubliceerd. Het is een tekening van een jihadist die op de tekst "Vandaag geen aanslag in Frankrijk'' reageert met ,,We hebben nog tot het einde van januari''. Bij de aanval woensdag kwamen zeker twaalf mensen om het leven.

La Tribune heeft de voorpagina gevuld met negen voorpagina's van Charlie Hebdo waarop de draak wordt gestoken met religie. De kop: Hier stierven zij voor. Dagblad Libération voert een zwarte voorpagina met daarop alleen de tekst "Wij zijn allemaal Charlie''."Het is een aanslag op de vrijheid'' beweert l'Humanité. Ook de krant Le Figaro voert die kop.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen