Crash Germanwings24 mrt '15 16:57Aangepast op 24 mrt '15 19:50

Familieleden opgevangen op vliegveld

Auteur: ANP Nieuws

Familieleden en vrienden van de inzittenden van het neergestorte vliegtuig van Germanwings worden opgevangen in een afgeschermde ruimte naast de vertrekhallen van het vliegveld in Düsseldorf.

EPA
EPA

Zij krijgen daar bijstand van de Duitse slachtofferhulp. De Duitse politie houdt de pers op afstand. Voor de ingang is een wit scherm geplaatst om wat binnen gebeurt aan het oog van de buitenwereld te onttrekken. Een woordvoerder van de luchthaven wil niet zeggen hoeveel mensen daar worden opgevangen.

Op de luchthaven is nog weinig te merken van emoties die de crash mogelijk heeft opgeroepen. Er zijn bijvoorbeeld vooralsnog geen mensen die bloemen neerleggen. In de vertrekhal brandt wel een kaarsje, erbij staat geschreven: ,,Lieve ouders, zusters, broeders, vrienden en geliefden, blijf sterk. Düsseldorf, de wereld en ik treuren met jullie. Jullie zijn niet alleen. Geloof, liefde, hoop.'' Het is niet duidelijk of de luchthaven op een later tijdstip iets zal regelen voor uitingen van rouw, zoals Schiphol dat afgelopen zomer deed na de ramp met vlucht MH17.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen