Mobilityweek22 sep '15 15:01

Twee keer het Vondelpark en elf rijbanen onder je voeten

Auteur: Thijs Baas

Een stadspark ter grootte van twee keer het Vondelpark, met daaronder drie kilometer snelweg waar geen omwonende iets van merkt. Ziedaar: de toekomstige Gaasperdammertunnel tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. Het startschot voor het project is gegeven en het megaproject kan losbarsten.

Foto: Martijn de Rijk
Foto: Martijn de Rijk

Een enorme impuls om de doorstroming te verbeteren, zegt minister Melanie Schultz-Verhaegen tegen verslaggever Martijn de Rijk. "Een kwart van ons nationaal product wordt hier verdiend. Als de economie aantrekt zie je ook weer meer vervoersbewegingen, dus ik ben heel blij dat we dit project gestart zijn en met dit specifieke deel beginnen." Het zal nog even duren voordat het project is gerealiseerd, erkent Schultz, maar als de weg verbreed is en de aquaducten zijn verbeterd, zal het alleen mar winnaars opleveren.
 

 

Duurzaam
Contracten zijn zo opgesteld dat het consortium ook verantwoordelijk is voor het onderhoud, zodat het lonend wordt om echt duurzame materialen te gebruiken en niet zomaar iets moois op te leveren waar 'elk moment iets af kan vallen'. Ook over de afzonderlijke partners maakt Schultz zich geen zorgen. De toekomst van Ballast Nedam is uiterst onzeker, maar gegeven de garanties van het bouwbedrijf zelf en de degelijkheid van de andere deelnemers denkt Schultz dat alle beloften waargemaakt kunnen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen