Nepal13 mei '15 09:14

Nepalezen houden hart vast voor verschuiving plateaus

Auteur: Pieter van den Akker

Hulpverleners in Nepal kregen gisteren zelf te maken met een zware aardbeving. Na de tweede zware aardbeving die minstens 65 mensen het leven kostte, wordt Nepal wakker. "Iedereen is echt doodsbang na die tweede aardbeving."

Foto: AFP
Foto: AFP

Lex Kassenberg, directeur van Care Nederland, keerde gisteren terug naar Kathmandu en trof daar een getraumatiseerde bevolking aan. "Er waren altijd al geruchten dat de aardbeving van 25 april niet de grote zware aardbeving was en nu die van gisteren er overheen is gekomen, zijn de mensen echt in paniek geraakt. Degenen die langzaamaan hun huizen in waren gegaan voor zover die nog overeind stonden, zijn ook weer naar buiten gevlucht."
 

Plateau schuift
De aardbeving van gisteren trof het gebied van de Mount Everest. Kassenberg: "Het epicentrum was dus op een heel andere plaats. Daardoor zijn mensen echt bang geworden dat de hele aardkorst van het Indiase plateau nog steeds aan het veranderen is en onder het Tibetaanse plateau aan het schuiven is en dat er nog veel zwaardere aardbevingen kunnen komen. Mensen zijn daardoor echt uit het lood geslagen.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen