Volvo Ocean Race3 jan '15 13:00

Vrouwenboot SCA troeft Brunel af in havenrace

Auteur: BNR Webredactie

De vrouwenboot van Team SCA heeft vrijdag in Abu Dhabi de derde havenwedstrijd van de Volvo Ocean Race gewonnen. Het Zweedse zeiljacht, met Carolijn Brouwer aan boord, liet het Nederlandse Team Brunel van schipper Bouwe Bekking achter zich. Abu Dhabi Ocean Racing eindigde voor eigen publiek als derde.

Credit: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race
Credit: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Team SCA dankte de winst aan een min of meer noodgedwongen actie in de wedstrijd. Het schip ging direct na de start overstag. "Die manoeuvre was niet helemaal gepland, maar er gebeurde van alles op de startlijn. De timing was perfect en we kruisten mooi voor de Chinese boot Dongfeng langs. Ik denk dat de stroming ons daar ook hielp'', aldus bemanningslid Sally Barkow. Brouwer roemde de teamprestatie: "Petje af voor iedereen aan boord vandaag.''

Het Deense Team Vestas Wind stond in Abu Dhabi nog niet aan het vertrek. Het zeiljacht van de equipe voer tijdens de tweede etappe op een rif en de daarbij opgelopen schade is niet tijdig hersteld. Vestas maakte vrijdag bekend dat het hoopt eind mei weer in te stappen in de race. De vloot komt dan aan in Lissabon.

De Volvo Ocean Race gaat zaterdag verder met de derde etappe van Abu Dhabi naar het Chinese Sanya. Team SCA eindigde in de voorgaande twee etappes steeds als zesde. De vorige havenrace, in Kaapstad, leverde een derde plek op voor de vrouwenboot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen