WK vrouwen24 apr '15 09:57

Voetbalster Koster niet mee naar WK

Auteur: ANP Nieuws

Daphne Koster reist komende zomer niet mee met het Nederlands vrouwenelftal naar het WK in Canada.

ANP
ANP

Dat heeft de KNVB vrijdag bekendgemaakt. De 34-jarige verdedigster van Ajax is door bondscoach Roger Reijners buiten de voorlopige selectie voor de mondiale titelstrijd gelaten.

De voorlopige groep van Reijners telt 35 vrouwen. Van hen moeten er nog twaalf afvallen voor de definitieve selectie. Reijners mag twintig veldspeelsters en drie keepsters meenemen naar Canada. Die groep moet uiterlijk 25 mei aan de wereldvoetbalbond FIFA worden doorgegeven.

Ajax is hofleverancier in de groep van 35. De Amsterdammers leveren negen speelsters. Zeven voetbalsters van FC Twente zijn opgeroepen en PSV/FC Eindhoven vaardigt vier vrouwen af. Tien speelsters voetballen in het buitenland.

Selectie

Het WK in Canada wordt van 6 juni tot en met 5 juli gehouden. Nederland debuteert op een mondiale eindronde en speelt op 6 juni de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Edmonton. Daarnaast treft Oranje in de groepsfase China (11 juni) en Canada (15 juni).

Voorlopige selectie: Bakker, Van Dongen, Van den Heiligenberg, Hogewoning, Hoogendijk, Kaagman, Van Lunteren, Middag, Van der Most (Ajax), Dekker, Heuver, Kerkdijk, Munsterman, Roord, Van de Sanden, Van Veenendaal (FC Twente), Christ, Van de Donk, Van Erp, Moorrees (PSV/FC Eindhoven), Bito, Van der Gragt, Lorsheyd (Telstar), Geurts, Martens, Melis (Kopparberg/Göteborg FC), Beerensteyn, Jansen (ADO Den Haag), Van den Berg, Spitse (LSK Kvinner FK), Lewerissa, Verhoeven (Standard Luik), Janssen (SGS Essen), Miedema (Bayern München), Van de Ven (FC Rosengård).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen