Crash Germanwings24 mrt '15 15:30Aangepast op 24 mrt '15 19:50

Zeker 67 Duitsers aan boord van ramptoestel

Auteur: ANP Nieuws

DÜSSELDORF (ANP) - Vliegtuigmaatschappij Germanwings geeft nog geen passagierslijsten van het ramptoestel vrij.

EPA
EPA

Eerst wil het bedrijf de nabestaanden van de passagiers en de bemanning op de hoogte brengen van het lot van de inzittenden. Dat zei topman Thomas Winkelmann dinsdag tijdens een persconferentie op het vliegveld van Düsseldorf.

Wel liet hij vallen dat 67 mensen met de Duitse nationaliteit hadden, ,,maar dat aantal kan nog veranderen.'' Het gaat om een schatting. Winkelmann kon niet zeggen of er Nederlanders aan boord waren. De passagiers hoefden hun paspoort niet te laten zien bij het instappen omdat ze binnen het Schengengebied reisden.

,,We geven de nationaliteiten pas vrij als ze met zekerheid zijn vastgesteld. We brengen u geval voor geval daarvan zo snel mogelijk op de hoogte'', aldus Winkelmann.

Groot onderhoud

Het ramptoestel is volgens de topman maandag in Düsseldorf nog gecontroleerd. Het laatste grote onderhoud vond plaats in de zomer van 2013, in lijn met de voorschriften van Airbus. Het toestel vertrok dinsdagochtend om 06.48 uur uit Düsseldorf naar Barcelona met aan boord 122 mensen.

De retourvlucht vertrok om 10.01 uit Barcelona. Aan boord waren 150 mensen: 144 passagiers, onder wie twee baby's, en zes bemanningsleden: twee piloten en vier leden van de cabinecrew. Volgens gegevens waar Germanwings over beschikt kwam de Airbus om 10.45 uur op de kruishoogte van 38.000 voet (circa 12 kilometer) maar werd die hoogte na een minuut al weer verlaten. Een duikvlucht van in totaal 8 minuten volgde. Om 10.53 verdween het van de radar op een hoogte van circa 6000 voet.

Vliegtuigbouwer Airbus leverde het ramptoestel in 1991 aan de Duitse nationale luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Sinds januari 2014 vliegt dochtermaatschappij Germanwings met het toestel. De gezagvoerder op de rampvlucht was tien jaar in dienst bij Lufthansa en Germanwings en had 6000 vlieguren op zijn naam staan in dit type toestel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen