Volvo Ocean Race29 nov '14 20:05Aangepast op 30 nov '14 08:33

Team Vestas Wind gestrand op rif in Indische Oceaan

Auteur: Anne-Greet Haars

Om 01.45 uur Nederlandse tijd rapporteerde Team Vestas Wind, met de Nederlandse navigator Wouter Verbraak aan boord, aan Race management dat alle negen bemanningsleden de boot veilig hadden verlaten.

Foto: Amory Ross/Team Alvimedica/Volvo Ocean Race
Foto: Amory Ross/Team Alvimedica/Volvo Ocean Race

De twee reddingsvlotten waren geankerd aan een droog gedeelte van het rif, waar de bemanning op daglicht wachtte om aan boord te kunnen gaan van de RIB van de lokale kustwacht.

Om 04.00 uur Nederlandse tijd bevestigde Race Control dat de bemanning van Team Vestas Wind was gered en naar Ile du Sud was gebracht. Daar zijn een huis en enkele faciliteiten. Alle negen bemanningsleden zijn veilig en niemand raakte gewond.

Team Vestas Wind trok zich reeds terug uit de tweede etappe. Het team werkt momenteel samen met de Volvo Ocean Race aan de repatriëring van de bemanning en het bergen van de boot.

Team Alvimedica hoeft niet langer stand-by te liggen en zal de race naar Abu Dhabi hervatten.

Opgelucht en bedroefd
Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race, reageerde: “Ik ben enorm opgelucht dat alle negen bemanningsleden nu ongeschonden in veiligheid zijn. Dat is altijd onze voornaamste prioriteit geweest vanaf het moment dat we hoorden over het aan de grond lopen van Team Vestas Wind.”

“Tegelijkertijd ben ik bedroefd dat dit schipper Chris Nicholson en zijn team is overkomen. Het is catastrofaal voor hen, de race en alle betrokkenen. We blijven Chris en zijn team steunen met wat komen gaat.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen