App talk28 nov '14 12:17Aangepast op 28 nov '14 13:06

BNR Topic | Giro 555 voor Ebola? Ik sla deze keer over

Auteur: BNR Webredactie

De opbrengst van de actie 'Stop ebola' lijkt tot nu toe tegen te vallen. Maar de hulp is hard nodig, want de ziekte creëert sociale en economische ontwrichting in de getroffen landen.

Bron: ANP
Bron: ANP

Minister Schippers van Volksgezondheid roept iedereen op om vandaag nog geld te storten op giro 555 voor de strijd tegen de ziekte ebola. Het is de laatste dag van de actie.

 

 

De tegenvallende donaties hebben wellicht iets te maken met het bericht dat het geld niet op de juiste manier verdeeld wordt tussen de samenwerkende hulporganisaties. Het geld wordt namelijk gelijk verdeeld. Dat klinkt heel eerlijk, maar in het geval van bijvoorbeeld ebola, heeft de ene organisatie het veel harder nodig dan de andere. Of wellicht is het te ver van huis. Of hebben mensen het idee dat er al genoeg die kant op is gegaan.

De stelling van vandaag daarom: Giro 555 voor Ebola? Ik sla deze keer over

Heb jij al geld gedoneerd? Was dat speciaal voor deze actie, of doneer je altijd? En zo niet: waarom vond je het (dit keer) niet nodig?

Reageren?
Discussieer mee! Je kunt reageren door te twitteren met #BNR. Gebruik de BNR-app, stem op onze poll op de homepage of bel 020-468 0000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen