Prinsjesdag 201414 sep '14 17:49Aangepast op 16 sep '14 14:00

Prinsjesdag 2014

Auteur: BNR Webredactie

De presentatie van de Miljoenennota en, wellicht ook dit jaar weer spannender: de troonrede in de Ridderzaal. Naast de trip met de Gouden Koets de belangrijkste elementen van de Derde Dinsdag in September, ofwel: Prinsjesdag.

Ook dit jaar laat BNR deze - hoe je het ook wendt of keert - belangrijke parlementaire gebeurtenis bepaald niet ongemerkt voorbijgaan: vanuit Den Haag en de studio in Amsterdam zitten we er bovenop, met interviews, reportages statistieken en sociale 'buzz'. Minister Dijsselbloem zal toelichting geven op de Rijksbegroting en ook premier Rutte meldt zich ongetwijfeld voor de BNR-microfoon.

Lees hier alles over Prinsjesdag 2014

Volg hier de Social Narrowcast rond Prinsjesdag

BNR zal het Binnenhof en directe omgeving geen moment uit het oog verliezen, met onder meer:

De Ochtendspits
Veel is al uitgelekt, maar we horen vandaag op Prinsjesdag nog een paar belangrijke, nieuwe plannen voor komend jaar. Politiek verslaggever Hugo Reitsma is in de studio.

Paul van Liempt, 9.30-12.00, vanuit Amsterdam
André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland, is te gast.

BLT, 12.00-14.00, vanuit Amsterdam
Live-verslag van de gebeurtenissen in de Ridderzaal, Maria Punch over de taal in de Troonrede en verslaggever Jeroen Stans in gesprek met aanwezigen.
De media-aanschuif van Thomas van Groningen, inclusief een samenvatting van de Troonrede in twee minuten.

Zakendoen Met Frits Huffnagel, 14.00-15.00, vanuit de Haagse BNR-studio
Jaap van Zessen van Buzzcapture met de laatste buzz op social media. Verslaggever Jeroen Stans doet verslag vanuit de Ridderzaal en Martijn de Rijk meldt zich bij de balkonscène bij Paleis Noordeinde.

Spitsuur, 15.00-19.00, vanuit Nieuwspoort
Een extra lange Spitsuur vanuit Nieuwspoort. Namens het kabinet schuiven premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem aan bij Petra Grijzen en co-host Jaap Jansen.

Jeroen Stans rapporteert over de aanbieding van het koffertje, Hugo Reitsma becommentarieert de woorden van Dijsselbloem vanuit de Mediatoren.
Verslaggever Harmen van der Veen bericht vanuit Moerwijk en vangt daar de reacties op de Troonrede op.
Jaap van Zessen van Buzzcapture levert grafieken en buzz, ook te lezen op BNR.nl.

In Nieuwspoort zijn onder meer te gast: Jeroen Dijsselbloem, Lodewijk Asscher, Maxime Verhagen, Jeanine Hennis-Plasschaert, Henk Kamp en Alexander Pechtold. In het panel om 18.30: oud-bewindslieden Eimert van Middelkoop (Defensie) Ella Kalsbeek (huistartsen, zorg) en macro-econoom Kees de Kort .

Volg Prinsjesdag en het aanbieden van de Miljoenennota live op BNR Nieuwsradio en BNR.nl, van 9:30 tot 19:00

Gerelateerde artikelen