Volvo Ocean Race12 sep '14 08:38

‘Kosten deelname Volvo Ocean Race flink gereduceerd door eenheidsklasse’

Auteur: Anne-Greet Haars

Door de invoering van de eenheidsklasse zijn de kosten voor de deelnemende teams aan de Volvo Ocean Race een stuk lager geworden. “In het verleden was deelnemen heel duur. Winnende teams hebben wel 30 a 40 miljoen euro uitgegeven. Nu is het een derde van dat bedrag.”

Sander van der Borch / Team Brunel
Sander van der Borch / Team Brunel

Dat zegt Tom Touber, directielid van de Volvo Ocean Race. Volgens hem is de sponsorcase voor de Volvo Ocean Race heel erg goed. “Delta Lloyd, de laatste deelnemer in 2008-2009, heeft 350 procent Return On Investment kunnen bereiken. Vaak denken mensen dat de exposure niet zo groot is, maar dat is maar beperkt waar. De zichtbaarheid van de boten is groot. Iedereen zal straks Team Brunel kennen.“

“De Volvo Ocean Race is één van de grootste sportevenementen ter wereld. Afgelopen race hadden we 2,9 miljoen mensen die in de verschillende havens kwamen kijken en 1,5 miljard mensen die het op televisie gevolgd hebben.”

Ook sportief gezien, verheugt Touber zich erop dat alle teams straks varen in dezelfde boot. “Er waren altijd teams die in staat waren om met veel geld een snellere boot sneller te maken dan alle anderen. Dit keer is het ook een super snelle boot, maar heeft iedereen. Het gaat echt aankomen op het team, op de mensen aan boord. Hoeveel risico durven ze te nemen? Het hangt straks tussen een schaakwedstrijd en een echte endurance race.”

Gerelateerde artikelen