Mobilityweek3 sep '14 15:16Aangepast op 3 sep '14 15:38

Mobiel werken: productiviteit en terugkoppeling op de plek die jij wilt

Auteur: Thijs Baas

Werken doen we allang niet meer alleen op kantoor, maar ook thuis. Of onderweg. Bedrijven kunnen kosten besparen door het zogeheten 'mobiele werken' toe te passen, terwijl de productiviteit van mensen verder kan toenemen, zegt Paula Boersma van Hewlett Packard.

Mobiel werken biedt bedrijven veel meer nieuwe mogelijkheden voor nieuwe businessmodellen, legt Boersma uit. "Het geeft met de nieuwste technologieontwikkelingen mogelijkheden voor nieuwe manieren van werken. Een bedrijf waar wij mee hebben gewerkt, Sanquin, heeft besloten een deel van zijn medewerkers mobiel te laten werken met behulp van tablets om ze mobieler te maken. Daardoor komen ze een stuk professioneler overkomen met alle informatie up-to-date.

Utiliteitsbedrijf
Anders dan thuiswerken is daarbij dus sprake van mobiel werken op de werkplek, in dit geval bloedafneemposten. "Ze nemen hun mobiele werkplek mee. Voorheen moesten ze terug naar hun desktop of notebook, nu hebben ze een ElitePad alle informatie op kantoor bij elkaar. "Een ander concreet voorbeeld is utiliteitsbedrijf Visser & Smit Hanab. "Die plaatsen leidingen en kabels en zijn medewerkers in het veld veel mobieler wil maken, door informatie voorhanden te hebben en dat ook terug te kunnen koppelen. Dat geeft mogelijkheden om mensen productiever kunt maken."

Mensen die uitsluitend kiezen voor de smartphone zijn nog niet te vinden, zegt Boersma. "Daarvoor zijn er te veel applicaties die nog werken op een manier die nog een personal computer of een tablet vereisen. Vanuit HP hebben we een aantal gigatrends gezien waar we op willen inspelen. En mobiele technologie en de mogelijkheden die het biedt, dat is een van de grootste trends na het internet. En daar komt een enorme stroomversnelling uit."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen