Irak20 okt '14 05:36Aangepast op 20 okt '14 06:30

VS droppen wapens voor Koerden bij Kobani

Auteur: ANP Nieuws

De Amerikaanse luchtmacht heeft gisteravond wapens, munitie en medicijnen gedropt in de buurt van de Syrische stad Kobani.

Daar vechten Koerdische strijders al weken tegen de terreurgroep IS om de stad te verdedigen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Het zijn de eerste hulpgoederen die zijn gedropt vanuit de lucht in de stad bij de grens met Turkije. Die werden geleverd door de Koerdische autoriteiten in Irak. Het is de bedoeling dat er meer spullen worden gebracht, zodat de Koerden kunnen blijven vechten tegen IS.

Strijders van IS belegeren Kobani al wekenlang. Internationale beleidsmakers, politici en topmilitairen zien de strijd om de stad als een belangrijke test voor de internationale coalitie om IS te stoppen. Afgelopen dagen zijn er 135 luchtaanvallen uitgevoerd in de buurt van Kobani, waarvan 11 op zondag. Honderden IS-strijders zijn daarbij gedood. De afgelopen maanden heeft de soennitische terreurgroep de controle gekregen over grote delen van Irak en Syrië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen