Mid Term27 okt '14 16:36

8 dagen tot de midterms: 'ebola, mijn grootste prestatie'

Auteur: Jan Postma

New York is in de ban van Ebola, en dat maakt het weer een prominent thema in de campagnes. Pakt Obama de ziekte wel hard genoeg aan? De president krijgt flink tegengas uit New York en New Jersey.

Het Witte Huis wil niet dat mogelijke Ebola-patienten verplicht in quarantaine worden gezet, maar de gouverneurs Christie (New Jersey) en Cuomo (New York) doen het toch.

Christie krijgt er flink van langs van Kaci Hickox de verpleegster die sinds dit weekend in quarantaine zit. "Chris Christie zegt dat ik ziek ben, maar hij is toch geen dokter?"

Opvallend, schrijft the New York Times: bij de vorige crisis, orkaan Sandy twee jaar geleden, waren Christie en Obama nog twee handen op een buik. Nu maakt Christie van de Ebola-aanpak een wedstrijdje armpjedrukken met het Witte Huis.

Update:

Obama lijkt die wedstrijd voorlopig te winnen.

Bij het satirische programma Saturday Night Live was Obama's Ebola-beleid het onderwerp van spot. "sommige mensen hebben kritiek, maar we blunderen nu lang niet zo erg als bij IS, de schandalen rond NSA en de Obamacare-website. Eigenlijk is dit hele Ebola-gedoe mijn grootste prestatie van mijn tweede termijn."

De familie Bush richt het vizier al helemaal op de presidentsverkiezingen van 2016, schrijft the New York Times. De man die het moet gaan doen, Jeb Bush, houdt zich op de vlakte, maar de andere Bushes zijn al om. Jeb's vader George H. W. Bush zou de grootste supporter zijn, maar ook broer George W. Bush ziet het zitten. Barbara Bush, de moeder van Jeb, is niet enthousiast, maar belooft daar buitenshuis niets meer over te zeggen. Eind dit jaar zal Jeb naar buiten brengen wat ze bij de familie Bush thuis al lang lijken te weten. "They're like horses in the stall waiting for the gate to break."

"I believe in the greatness of America. So much, I'm willing to lay down my life to protect it." Was getekend, Joni Ernst. Republikein in Iowa, en verwikkeld in een van de spannendste races voor de senaat. Altijd slim om je warme band met het leger aan te halen, zeker als je Republikein bent. Mitchell zat in de Iowa Army National guard, en ze is nog altijd bereid haar leven te geven, net als alle soldaten die nu vechten tegen het kwaad in de wereld.

Het draait trouwens niet alleen maar om het leger bij Ernst. Ze probeert nog wat andere grote doelgroepen aan te boren, zo valt te lezen in haar Twitter-bio: "Mother. Soldier. Independent Leader."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen