Mid Term28 okt '14 08:25

Hillary grijpt midterms aan om alvast te koketteren

Auteur: Reinout van Wagtendonk

Het is vandaag precies een week voor de Amerikaanse verkiezingen: de tussentijdse verkiezingen van 2014. En over precies twee jaar kiest Amerika een nieuwe president: de opvolger van Barack Obama. Allerlei politici zijn tijdens de campagnes van 2014 al druk bezig met hun plannen voor de komende presidentsstrijd.

Ook Hillary Clinton is de laatste weken druk in de weer met campagne voeren voor de Democraten in 2014.  Maar wat zegt haar zichtbaarheid op het campagnepad voor partijgenoten van haar in déze verkiezingsronde? En betekent het dat we haar zéker terug zullen zien als kandidaat voor het Witte Huis in 2016? "Dat is nog niet 100 procent zeker", zegt Reinout van Wagtendonk, onze Amerika-correspondent. "Ze zegt dat ze pas begin volgend jaar een echte beslissing zal nemen."

Wel is ze hoe dan ook één van de meest vooraanstaande en tot de verbeelding sprekende Democraten en daarmee een gewilde persoonlijkheid om een partijgenoot in een moeilijke periode een handje te komen helpen. Obama is zo weinig populair dat hij zo'n beetje ongewenst persoon is bij veel Democratische kandidaten op het campagnepad, dus Hillary en haar man Bill vullen dat vacuüm van een grote naam die ruggensteun kan geven op. Maar tegelijkertijd is het ook wel duidelijk dat ze absoluut koketteert met die aanstaande kandidatuur."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen