Volvo Ocean Race14 nov '14 15:34Aangepast op 14 nov '14 23:19

Team-Brunel ligt in alle opzichten op koers

Auteur: BNR Webredactie

Na anderhalve week rust komt de vloot van de Volvo Ocean Race morgen weer in actie tijdens de In-Port Race in Kaapstad. En dus moeten de hoofden weer leeg zijn, de concentratie op scherp en moet het lichaam ook weer in orde zijn.

Foto: ANP
Foto: ANP

Veel mensen vragen zich sinds de aankomst in Kaapstad af of het met de leden van Team Brunel net zo goed gaat als het eruitziet, zegt Anje-Marijcke van Boxtel, director of Coaching bij Schouten Global. "Eigenlijk is klip en klaar dat het een team is waar het goed loopt. Ze zagen er goed uit, de spirit was goed, al was de vermoeidheid ook groot. Maar dan werkt zo'n stop-over met alle familie erbij en het geweldige eten in Kaapstad erg goed."

Wat er nog beter kan? Van Boxtel hoeft niet lang na te denken: de communicatie. Zo blijkt niet alles even makkelijk bespreekbaar gedurende de weken op zee. Zeker als de vermoeidheid toeslaat, kan de toon van het gesprek wel eens wat harder en het incasseringsvermogen wat minder zijn. "Dus dat is mooi om hier aan de wal te doen. Bouwe en de hele groep hebben een debriefing gedaan en we zullen straks weer gaan briefen over leg twee. Dan gaan gesprekken over strategie, te maken keuzes en over creatieve oplossingen."

Ze zitten echt op koers, bevestigt Van Boxtel, zowel op zee als mentaal. "Dat hoor je ook van vrouwen en vriendinnen. Ze spreken elkaar goed aan. de psychological fit klopt en ze zijn zelf ook tevreden met hoe ze varen. Het is een conservatieve koers en als je de sfeer en het vertrouwen bekijkt: dat is heel stevig."

Gerelateerde artikelen