App talk20 nov '14 08:21

BNR Topic | De vrijwillige ouderbijdrage op scholen moet afgeschaft worden

Auteur: BNR Webredactie

Er zijn enorme verschillen in de hoogte van de vrijwillige ouderbijdragen tussen scholen. Dat zegt Arnold Jonk, hoofdinspecteur basisscholen van de inspectie, op BNR. Zo betalen ouders soms bijna niets op de ene school, terwijl ze jaarlijks meer dan 1000 euro per kind kwijt zijn op de andere school.

Foto: ANP
Foto: ANP

En hoewel deze bijdragen in naam vrijwillig zijn, ervaren veel ouders dat ze min of meer gedwongen worden door scholen om ze te betalen.

De stelling vandaag: De vrijwillige ouderbijdrage op scholen moet afgeschaft worden.

Wat vind jij ervan? Eens? De vrijwillige ouderbijdrage wordt veel te hoog en is helemaal niet zo vrijwillig. Je wordt min of meer gedwongen om ze te betalen, hoe hoog ze ook zijn. Ouders worden nu gebruikt als melkkoe! En als de vrijwillige bijdrage verdwijnt zal vanzelf de verplichte bijdrage omhoog gaan.

Of oneens? Ik wil best wat meer betalen om mijn kinderen goed onderwijs te geven. Het gaat tenslotte wel om de toekomst van mijn kinderen!

Reageren?
Discussieer mee! Je kunt reageren door te twitteren met #BNR. Gebruik de BNR-app, stem op onze poll op de homepage of bel 020-468 0000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen