Nationalisatie SNS7 mrt '13 15:05

Dijsselbloem sticht verwarring over Wellink

Auteur: BNR Webredactie

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft donderdag verwarring gesticht over oud-president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank.

Wellink zou volgens Dijsselbloem gewoon moeten verschijnen op een hoorzitting vrijdag van de Tweede Kamer over de teloorgang en de nationalisatie van SNS Reaal. Maar Wellink is helemaal niet uitgenodigd door de Kamerleden, blijkt uit navraag.

Dijsselbloem was bij Room for Discussion, een interviewprogramma met studenten van de Universiteit van Amsterdam, hard in zijn oproep aan Wellink. "Ik vind dat hij gewoon de morele plicht heeft om verantwoording af te leggen'', zei Dijsselbloem, die verder zei het "zeer te betreuren'' dat Wellink besloten heeft niet naar de Kamer te komen. "Hij heeft in een cruciale periode leiding gegeven aan DNB. Het zou goed zijn als hij zou vertellen hoe het gegaan is.''

Maar uit navraag bij de vaste Kamercommissie van Financiën, die de hoorzitting organiseert, bleek dat Wellink helemaal niet uitgenodigd is. Een woordvoerder van Dijsselbloem reageert daar als volgt op: "De minister heeft geantwoord op een vraag waarin besloten lag dat Nout Wellink niet wilde komen. De minister heeft enkel op die vraag geantwoord."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen