Prinsjesdag 201416 sep '14 16:38Aangepast op 16 sep '14 19:13

De Haagse Buzz

Auteur: Thijs Baas

Prinsjesdag, ook het jaarlijkse hoogtepunt voor politiek Twitterland. Alleen bij verkiezingen worden er meer berichten op een dag geplaatst. Grappenmakers, nieuwssites en politici: ze denken allemaal hun ei kwijt te kunnen, op social media op deze kennelijk toch bijzondere dag.

De hele middag houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over Prinsjesdag, ook van de gebeurtenissen op social media. Jaap van Zessen van Buzzcapture schuift de hele dag aan met zijn bevindingen.

Bekijk alle sociale media-statistieken van Buzzcapture over Prinsjesdag.

Er worden op dit moment 30.000 berichten geplaatst op social media, zes keer meer dan bij een uitzending van The Voice of Holland. In 4.700 van de berichten worden politieke partijen genoemd, waarbij de PvdA de meest genoemde is, zegt Van Zessen. "Dat komt doordat ze zelf getwitterd hebben dat het beter gaat met Nederland. Dat krijgt veel steun maar het roept ook veel reacties op dat het helemaal niet beter gaat."

Maar er is ook ruimte voor luchtiger zaken, zoals de hoed van minister Jet Bussemaker. "Die is ontworpen door mbo-studenten. Daar was eerst heel veel positiviteit over op Twitter, maar nu is Twitter vooral blij dat Prinsjesdag wereldwijd goed te volgen is door die satelliet op haar hoofd. Het wordt ook een kruising tussen Ieniemienie en Pino genoemd." En de jurk van Máxima? "Ja, prachtig", zegt Van Zessen. "Hij  is van Valentino en zoals elke jurk die Máxima draagt wordt ook deze zeer positief ontvangen."


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen